reisverslag langs de loire

Ja hoor de doorsteek is gemaakt. Op zondag 21 juli komen we aan in Fridingen. We hebben dan 4 weken en 2 dagen gefietst en daaarvan 2 rustdagen genomen. Een totaal van 1600 km in 28 fietsdagen. Een gemiddelde van 57 km per dag. Geen lekke banden geen pech aan de fietsen, slechts een kleine valpartij van Fryda over een stoeprand in de stad.

Vandaag dus de echte doorsteek met als top een berg van 788 meter hoogte. Daarna was het dalen naar Fridingen. Hier een mooi en goed , heel goed hotel ook weer met de aanduiding Bett en Bike.

En ja s, avoonds natuurlijk even vieren dat we de tocht goed hadden volbracht in goede sfeer en volop hebben genoten.

Morgen dan de terug reis. Jan en Luus met de Trein naar het begin punt Saint Nazaire en wij met de trein terug naar Grootebroek

 De terugweg niet van te voren geboekt, dus maar hopen dat het goed gaat. het probleem zou wel eens  de fietsen kunnen worden, want die mogen niet met de ice trein mee, en wanneer we alleen maar de lokale , goedkopere treinen nemen dan zijn meer dagen onder weg,

We hebben het volgende besloten, we laten de fietsen en  bagage achter in Fridingen en gaan dus heel makkelijk reizen naar Saint Nazaire resp Grootebroek.

We moesten wel even vragen of we onze fietsen in de garage bij het hotel mochten laten staan voor 4 weken en of onze bagege totaal 12 tassen ook een plek konden krijgen.

We troffen het we mochten ze gratis laten staan en de bagage nam de eigenaaresse mee naar haar eigen huis, uit veiligheid.

Hoe de fietsen en de bagage weer naar Nederland komen????? Nou heel makkelijk. Jan en Luus gaan met de Camper vanuit Saint Nazaire naar Italie voor nog een s drie weken vakantie in de bergen. Op de terug gaan ze langs Fridingen en dan nemen ze alle fietsen en bagage mee terug naar Gorredijk, Ik zorg dat ik dan bij Fryda in Gorredijk ben en fiets met mijn bagage weer naar huis.

Mijn fiets heb ik dan weer nodig voor mij volgende trip. Een tocht via de Elbe (Magdenburg - erfurt - dresden praag), Moldau naar de Donau (van praag naar Pribram, Regensburg) en de Rijn(Freiburg Strassbourgh, Luxemburg  weer terug naar Nederland. Op deze tocht neem ik mijn tent mee en ga kamperen.

Lieve volgers allemaal bedankt voor jullie reacties, ook namens Fryda, Luus en Jan en tot mijn volgende blog. Harry

 

Inzet foto, ontbijt op de boerderij, en dan op weg naar Stockach.

Tot radolfzell langs de bodensee en vandaar begint de doorsteek naar de donau. Totaal ongeveer 50 km is de doorsteek met regelmatig pittige klimmen tot een heuse berg van 788 meter hoog. Stoer en dapper gaan Luus en Fryda er tegenaan. De e-bike van Fryda doet het prima ze gaat redelijk makkelijk omhoog en ik heb moeite haar bij te houden. Luus moet af en toe lopen maar had dat ingecalculeerd. Heel logisch allemaal gezien de situatie van Luus. Enfin vol trots wordt vandaag Stockach gehaald waar een goed onderkomen vinden in hotel Paradise.

Morgen de laatste dag, slechts 35 km, maar dan wel veel klimmen en dan in Fridinigen aan de donau. Bis morgen Auf wiedersehen Harry

Inzet foto. Op weg naar Stein am Rheim

Vandaag langs prachtige zonnebloemenvelden gereden. Vlak voor Stein am Rhein zagen we zimmer vrij. Het was zo warm dat we besloten om 2 uur te stoppen . Het was een grote boerderij direct aan de Rijn. Luus heeft nog in de rijn gezwommen. Je mag hier echter slechts tot een meter van de kant gezien de sterke stroming hier.  S,avonds op de fiets naar een klein dorpje waar we voor veel te veel geld een van de slechtste maaltijden hebben gehad. In iedergeval was de maag weer gevuld, en andere keuze was er niet in het dorpje. Acheraf hadden we beter naar Stein am Rhein kunnen fietsen 5km verderop, maar ja dat zagen we de volgende dag pas hoe gezellig dat plaatsje is.

groetjes harry

Weer een prachtige mooie route langs de rijn. Ook vandaag hetzelfde, erg warm weer dus een korte rit. Veel rusten en dus rustig aan, maar wel genieten. Zie verder de foto,s onder Vanaf Basel

 

Harry

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...