reisverslag langs de loire

Route deel 1 zie inzet foto, ff klikken en hij is groter

22 juni 2013

Eerste etappe  Corsept - Saint Herblain 50 km

Het slapen was behelpen in ons hutje, het bed was meeer een brits, en de dekens gleden er dan ook regelmatig af, plavond heel laag dus oppassen om niet je hoofd te stoten.

De hele nacht gegoten van de regen. Jan en luus goed geslapen in de camper. Het ontbijt was goed verzorgd, in een mooie oude woonkamer, gezellig gedekte tafel en goed ontbijt.

We vertrokken tegen half tien, het regende intussen al weer en tot aan Saint Herblain wordt het ook niet meer droog. We hadden wel het voordeel dat we voornamelijk voor de wind hadden, dat scheelt een hoop in de regen.

Onderweg nog vele stoere fietsers tegen gekomen die wel westelijk reden. Wij dus stroomopwaarts, maar wel voor de wind, onze keuze pakt tot nu toe goed uit. Onderweg geen spectaculaire uitzichten, veelal langs een kanaal gefietst, die paralel loopt aan de loire, je kunt het vergelijken met de kanalen in vlaanderen bij brugge en omstreken. De aanduidingen van eurovelo 6 zijn zeer goed te volgen en overal zie je dat dit traject commercial wordt verkocht. Een bekende en druk bereden route door allerlei fietsers.

Onderweg een keer gestopt voor koffie, en in Saint Herblain eerst boodschappen in een supermarkt gedaan voor ontbijt en eten onderweg voor morgen. Op die manier proberen we de kosten wat in de hand te houden.

Vandaag een familie appartement voor slechts 54 euro voor vier personen, zeer gerievelijk, inclusief zitkamer, koelkast, kookgelegenheid. Speciale afgesloten ruimte voor onze fietsen, super dus.

Vanavond heerlijk gegeten in een restaurant op loopafstand, netjes smaakkvol, kortom, het was ondanks de regen een goede dag.

Bijzonderheden:

Vele caravans, campers en tenten onderweg aan het water, allemaal vissers.

In tegenstelling tot de donau tocht regematig op en neer fietsen, niet strak langs het water zoals bij de donau

Regelmatig zullen we de loire oversteken met een veerpont, vandaag eentje in Le pellerin

Minpunten:

Niet ieders regenkleding was goed waterdicht. Fryda,s was zo lek als een mandje en kwam dus geheel doorweekt in Saint Herblain aan, en dat terwijl ze net een regenjas had gekocht voor 75 euro.

Gelukkig bleef ik geheel droog, nog steeds dezelfde kleren die ik ook in de tocht door zuid amerika aan had.

Morgen etappe twee, naar Le Mesnil en Vallee, wederom vanavond een familiekamer voor 4 personen geboekt.  We kijken de avond van te voeren waar we de dag erop naar toe willen gaan, bekijken het weer en bekijken dan of de afstand voor een ieder haalbaar is. Morgen wordt het dan 70 km.

Mensen tot morgen, au revoir

Harry

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Adri en Rianne | Antwoord 23.06.2013 19:16

Hallo krachtpatsers, zo te horen goede moraal. Dapper en sterk!! Houd moed, hopelijk wordt het weer beter. groeten Adri en Rianne

petra | Antwoord 23.06.2013 10:30

Na veel zoeken eindelijk gevonden. Helaas nog steeds geeen link van deze site ontvangen. Was ongerust omdat ik nog niks had gehoord. Zo te lezen gaat alles goed

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk