reisverslag langs de loire

24 juni Ingrandes - Angers 45 km

Een relaxte dag vandaag dus, slechts 45 km. Vanmorgen werden we pas kwart voor negen wakker, , kwam natuurlijk door de luiken, want de zon kwam al op, en de loire lag te schitteren in de zon. Enfin na ons ontbijt op de kamer met koffie en thee, vertrokken we om 10 uur voor een mooie tocht naar Angers.

Een buitengewone mooie tocht, prachtige natuur, mooie paadjes, de hele dag tot aan Angers geen auto te bekennen, leuke lievelijke kleine dorpjes, moooie vergezichten en ja hoor vandaag enkele klimmetjes en eentje zelfs van de pittige catogarie.

Vandaag droog, weer een graadje warmer ongeveer 20 graden en wiondje weer in de rug.

Onderweg in Bourg centrum naar een bakkertje en ons tegoed gedaan aan heerlijk taartjes. Daarna naar een taverne voor ons bakje koffie.

Vandaag  veel langs de loire gefietst, maar veel al tussen twee rivierarmen door, eigenlijk langs allemaal eilandjes, zigzaggend er door heen, gewoon prachtig .

Om drie uur al in Angers, maar de receptie is pas om vijf uur open , dus eerst maar de stad in voor een ijsje en bezoekje aaa=n de cathedraal,

Om vijf uur precies bij het hotel. Kolosaal gebouw uit het jaar voor 1800 , een kleine smalle deur als ingang, en de receptie op de eerste etage.

U bent op de fiets vroeg de man mij, toen hij me in mijn fietskleren zag. Ja zei ik, en de andere drie ook. Maar meneer dat kan niet he, we hebben geen garage. Een fiets zou nog binnen kunnen maar vier....nee dat kan niet.

We kunnen ze toch op onze kamer zetten???? Ja meneer maar er is hier geen llift en u verblijft op de vijfde etage. Oh, nou ja dat is op zich geen probleem hoor, maar heeft u niet iets  lagers, en ja hoor op zij van de receptie op de eerste etage dus krijgen we een vierpersoonskamer, het bureautje even ergens geplaatst, en de vier fietsen konder erin staan, zie foto. Verder op de kamer, twee twee persoonsbedden naast elkaar met een scherm ertussen, toch nog een beetje privacy. Het scherm was daarvoor niet bedoeld hoor, want de deur naar de douche was er niet meer, daarvoor was het scherm bedoeld.

Intussenslaapt iedreen, moe van de hele dag. Ik mijn hoofdlamp op en zo nog even de foto,s van vandaag downloaden, kamn ook zijn dat het morgen wordt.

Oja, vanavond heerlijk buiten op een terras kunnen zitten en eten, Bij een sandwich en saladerie, heerlijk gegeten.Daarna een welverdiende glas wijn ook op een terras en morgen weer verder naar suamur.

Voor morgen weer een famillieverblijf geboekt. Net gedaan , weer via booking.com, een appartement, zwembad,  twee slaapkamers nu, keuken, woonkamer, dit wordt dus lekker zelf koken, en dat voor totaal 105 euro, is 26 euro p.p.

Slaapgelegenheid vandaag trouwens 62 euor, 15,50 euro p.p.

Mensen ik ga afsluiten, hou de rest niet langer wakker met mijn getik, en zal morgen de foto,s van vandaag en morgen op de site zetten. zal dan ook proberen de eerste filmpjes er op te zetten.

Au revoir Harry

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

adri | Antwoord 25.06.2013 17:26

Langs de Loire is het echt leuk fietsen!! Zeker met dat beterende weer. Nog veel fietsplezier en...blijf lekker eten!!!

Bart en Laura | Antwoord 25.06.2013 16:42

Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen! En wat fijn dat het weer steeds wat beter wordt... ! Geniet van alle mooie paadjes, het water en de vergezichten!
X ons

Trudy | Antwoord 25.06.2013 10:47

Jullie boffen met de mooie rit langs de Loire! Fryda fietst natuurlijk als een vlinder op haar nieuwe fiets.

Martina | Antwoord 25.06.2013 01:41

Dear Harry, we expect that you come to us also, to Bohemia. I look forward to it!! Hi Martina with Family

www.chatkytrhovky.cz

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk