reisverslag langs de loire

Angers - Saumur 60 km 25 juni 2013

Fietsdag 4,

Na een redelijke nacht, bed was niet al te best, sjouwden we onze fietsen weer de trap af naar beneden. We besloten vandaag ons ontbijt bij een bakkertje te nuttigen.

Zo zaten we al voor negenen bij een bakker in Angers op een terrasje aan heerlijke croisants e.d. en koffie. Om niet de hele stad te behoeven te doorkruisen kozen we ervoor de rivier de Maine weer terug te volgen en na 10 km op de kruising met de Loire de Loire weer op te pikken. Onderweg wederom aangehouden door een fietser. Hij woonde nu in Angers maar zijn vrouw komt uit montreal en die fietste daar van Noord naar Zuid Amerika. Hij wilde graag ons verhaal horen en was gecharmeerd van het merk Koga fiets.

Eenmaal op de route van de loire ging het tot Gennis vlak, soms wat wind tegen , maar over het algemeen zonnig en zo,n 20 graden.

Onderweg wat korte stops voor wat drinken en halverwege in een klein dorpje op de markt een brake voor koffie en vers fruit. Heet water bij een bakker gehaald, gratis, en zelf koffie gemaakt. Intussen de accu van Fryda haar fiets opgeladen. In een stekkerdoors waar alle kraamhouders hun stroom vandaan haalden.

Dit was maar goed ook, want vanaf gennis met nog 20 km te fietsen kregen we voortdurende klimmetjes die er niet om logen, soms erg steil maar te doen. Precies na de laatste klim en afdalend naar ons resort, Les Terrasses en Saumur, was de accu van Fryda letterlijk en figuurlijk  leeg. Lucia alles gefietst, ze houdt van klimmen voor de afwisseling en deed het geweldig.

Even voor de duidelijkheid, Luus rijdt dus zonder aandrijving. Dit wil niet zeggen dat Fryda met aandrijving niet hoeft te fietsen. Dat is toch een fabel. Fryda moet echt eco 1 soms eco 2 rijden om te zorgen dat ze maar een keer per dag haar accu hoeft op te laden. Wat vreet dat ding veel stroom als ze een berg op gaat.

In iedergeval kunnen we op deze wijze genieten van mooioe tochten langs zeer mooie plekjes. Ook vandaag weer verkeersarm, prachtige routes, goede aanduidingen en natuurlijk goed fietsweer, dat scheelt de helft.

Voor mij soms te makkelijk, dan trok ik maar weer een sprintje op het vlakke of tegen een heuvel op, moet toch mijn energy even kwijt.

Bij aankomst op het resort, besloten we naar een supermarkt te gaan in Saumur en zelf te koken. De prijzen in het gastronomisch restaurant waren ons toch wel even te heftig. Jan en ik naar Saumur, 4 km dalen en 4 km klimmen. Met allerlei lekkers kwamen we weer terug. Heerlijk buiten gegeten voor ons huisje en daar besloten om morgen daar nog een dagje te blijven. Een rust dag dus op 26 juni 2013.

Au revoir   Harry

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Ton en Ria | Antwoord 27.06.2013 23:45

sommige van die video's zijn voor Ria echt een reden om zo'n tocht nie aan te gaan. Echt te zwaar voor haar. Goeie reis!

Bart-Jan | Antwoord 26.06.2013 22:37

Hallo Fiets tijgers,
Wat een mooie verhalen harry. Leuk dat je de moeite neemt deze met ons te delen. Love digitale tijdperk. Veel fiets plezier. Bart-Jan

adri | Antwoord 26.06.2013 20:59

de ene een accu op fiets, de ander een niet leeg te krijgen accu in 't lijf. Verschil moet er zijn!!! prachtig zoals jullie het doen. Stiekum benk wat jaloers

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk