reisverslag langs de loire

Saumur - Langeais 60 km

Nu ik dit schrijf moet ik even helemaal terugdenken hoe het ook al weer was een paar dagen geleden. Ik zit nu in een auberge in het dorpje Poce sur Cisse, een gehucht eigenlijk met een prachtig kasteeltje. Fryda ligt nog te slapen en buiten is het grijs en miezerig. Het zou vandaag mooi weer worden maar het ziet eruit als gisteren. Ook gisteren veel miezerig weer, maar een goede basistemperatuur en 20 graden. het is nu half acht.

Donderdag dus op weg naar Langeais , toen hadden we mooi weer en alweer een mooie tocht langs de loire. We hadden niet gedacht zo lang en continue zulke mooie fietspaden aan te treffen. Dit gold ook voor de vrijdag, ondanks de miezerig regen op vrijdag, met droge perioden, wel de hele dag erg bewolkt, genoten we van de natuur, de wijngaarden, de korenvelden de nog niet bloeiende zonnebloemvelden, de bossen met zijn bospaadjes, kortom prachtige fietsroute voor een ieder die wil en een beetje kan fietsen.

De foto,s tussen saumur en langeais en de foto,s tussen langeais en Amboise vertellen verder wel meer over de route.

Gisteren weer op tijd vertrokken, ongeveer om half tien, we wisten dat we pas  na 5 uur mochten inchecken in de auberge. Een beetje slecht onderhouden onderkomen waar de liefde voor de gasten er niet echt is. Geen sfeer in het gebouw.

De relatie met de eigenaaresse werd er ook niet beter op. Bij aankomst vroeg ze ons of we ontbijt wilden, 8 euro pp en/of avondeten. We zeiden nee, dat doen we niet. Tegelijk hoorde we dat het absoluut verboden is om op de kamer te eten. Hetgeen we trouw beloofden en niet deden.

Later zien we twee gasten in een zeeer ongerievelijk restaurant van de auberge hun avondeten nuttigen. Wij hadden ons supersalade, brood met heerlijk beleg en diverse drankjes toen al genuttigd en al onze bewijzen vernietigd. Daarna op zoek naar koffie in het dorpje , maar er was niets, uiteindelijk een prachtig kasteeltje en kasteeltuin bekeken, dat was heel mooi, zie foto,s.

Gisteren nog uitgebreid Tours bezocht en zijn katjhedraal, en bij aankomst alvorens naar Poce sure Cisse te gaan voor de overnachting zijn we amboise in gegaan, een aller aardig stadje. Hier gaan we straks koffie drinken en  een bakkertje opzoeken en op weg naar Blois vandaag en morgen naar Orleans.

Gistererenavond al geboekt, dit bevalt ons heel goed, niet zoeken of maar ja zeggen tegen een te dure accomodatie. Voor mensen die ooit ook deze tocht willen fietsen, B en B zijn meestal over de 70 euro per twee personen.

Maar via booking.com heb ik meestal een hotel voor ongeveer 45 euro voor een twee persoonskamer of voor rond de 80 euro een vierpersoonskamer.

Door zelf eten onderweg te kopen, en de terrasjes onderweg te gebruiken voor slechts koffie of een frisje, kunnen we het dus wel 6 weken uitzingen en zijn de kosten beheersbaar te houden.

 

Mensen dit was het weer

au revoir Harry

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Peet | Antwoord 29.06.2013 14:39

Geen koffie !! Wat belachelijk zeg. Tsja je moet het idd echt treffen qua accommodatie . Nou gelukkig maken andere dingen het goed.Trots op jullie.
XXPeet

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk