reisverslag langs de loire

Blois - Orleans 70 km

Op de eerste plaats willen we bij deze iedereen bedanken voor de leuke fijne reacties, het geeft de fietsers inspiratie en erg leuk om te lezen allemaal.

Vanmorgen vroeg op, want de etappe van vandaag zou wel eens 80 km kunnen worden. Ja wat is vroeg op. Bij ons als de wekker om half acht gaat en we om half negen op de fiets zitten.

Ons ontbijt op de kamer, zelf gemaakt, koffie, thee wat broodjes, en dan vertrekken. Bij het betalen ontdekte ik dat ik mijn europas kwijt was, lag niet op de gewone plaats. Bij lang nadenken wist ik zeker dat ik de pas bij betaling in saumur heb achtergelaten bij de receptie. Direct de pas geblokkeerd , ging makkelijk en snel, en gelukkig nog meer passen bij me.

Het eerste stuk vandaag door de vallei en langs veel kleine dorpjes. Er heerste een echte zondagmorgenrust. Na een km of 20 bij een bakker, wat heerlijk toch dat deze gewoon op zondag tot 2 uur smiddags open zijn, broodjes gekocht en even later op een mnooi plekje, bankje onze lunch genomen.

De rest van de dag langs de loire, prachtige blauwe lucht heerlijk warm, zo,n 25 graden.

Bij onze tweede stop in een klein plaatsje hebben we pizza resp. salade gegeten. Luus zat er even doorheen, dus maar even een lange stop, tegelijk de accu van Fryda laten opladen en genieten van het mooie weer buiten op het terras. Hier kwamen we mensen van tourclub wtfc uit zwaag tegen. Ach ja de wereld is klein.

Ook een stel noren schoven aan op het terras,allemaal in hetzelfde wielershirt met de tekst, wijnproeven en toer door frankrijk.

Na de brake rustig aan de laatste 20 km naar Orleans. Om half vijf kwamen bij het hotel aan.

Een mooi modern hotel, ruime kamer met keukentje en weer goed bed. en weer redelijke prijs.

Fryda ging direct een dutje doen, had het ook even gehad.

Na allemaal gerust te hebben aten we om 6 uur op de kamer en gingen daarna de stad in, overheerlijke smooties drinken.

Nu weer op de kamer, fryda even wat lezen en ik achter de pc.

Morgenaochtend gaan we eerst Orleans verder bekijken alvorens te fietsen. Morgen wordt het een ritje van 45 km, de kamer in Saint Benoit sur loire hebben we al geboekt vanavond, daar kunnen we een mooie abdij bezichtingen.

au revoir Harry

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk