reisverslag langs de loire

Saint Benoit - Belleville 70 km

Na een goede nacht in Saint Benoit vertrokken we om 9 uur voor onze rit naar Belleville. Een warme dag met rond de 28 graden stond ons te wachten. Vandaag wind tegen en weer een prachtige fietstocht door mooie gebieden. Nadat we onze thermoskan weer mochten vullen met kokend water (in het hotel) bij de bakker ons eten voor de dag hadden gekocht gingen we op weg. Al snel kwamen we aan bij een kasteel. Nee een kasteel van binnen kijken doen we niet, hebben we in het verleden al genoeg gedaan, maar dit kasteel zag er ook van buiten heel mooi uit en lag met zijn voeten in het water. (zie inzet foto).

Vandaag was het ook weer regelematig wat klimmen. Voor de verandering is dat wel lekker, even wat anders.

In Briare wachtte ons een verrassing, een kanaal over de loire, Pont du canal, het kanaal heet  ook hier Canal a la loire. Het verhaal doet de ronde dat vroeger veel ongelukken op de loire gebeurde met vrachtverkeer en dat men er naast en over heen  kanalen aanlegden.

Índrukwekkend gezicht, zie foto,s onder "Vanaf Orleans".

Aan het eind van de brug een cafe met heerlijk , o zo heerlijk ijs. Een sorbet in een beker van chocolade, zie bij de foto,s.

Hier was zelfs een laadpunt voor elektrische fietsen, dus aan ons tafeltje kon Fryda,s dopingsapparaat worden opgeladen.

Het laatste gedeelte langs het kanaal naar Belleville. Eerst in Bonny een supermakrt in, eten inslaan want deze avond gingen Jan en ik Pasta koken, o zo lekker. Van alles er voor gekocht en nog meer lekkere dingen. Een mooi huisje , ruim van opzet, een heerlijke keuken, lange grote tafel, ruim geneog voor 6 personen. We hadden het weer getroffen.

Na een relaxte heerlijke avond genoten we van een goede nachtrust.

 

au revoir Harry

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk