reisverslag langs de loire

Belleville - La Charite 50 km

Vannacht heeft het geregend, de straten nat, het waait wat meer dan andere dagen en de wind krijgen we vanadaag grotendeels tegen. Heel relaxt gaan we dan ook in ons huisje uitgebreid ontbijten en toch nog redelijk op tijd, 10 uur vvertrekken we uit belleville.

Het miezert een beetje, temperatuur vandaag zo rond de 18 graden, maar weer een mooie rit. En weer zijn de bermen die het fietsen op de fietspaden langs de loire zo mooi maken.

Ook fietsen we regelmatig door de bossen, hier minder wind en minder last van de regen dan op de open stukken. Bij een kerk geschuild voor de regen en tegelijk hier koffie gedronken.Niet in de kerk, maar tussen het kerkhof en de kerk in, mooi uit de wind en geen last van de miezerregen. Zo lekker als je heet water bij je hebt, dan heb je altijd koffie bij de hand. Onderweg zie je mensen rondlopen in de bermen tijdens de regen, ze zijn op zoek naar .....slakken.

10 km voor La charite begint het weer te regen. De hele dag kwamen we geen gelegenheid tegen om ergens koffie te drinken of om wat lekkers te eten, maar nu juist het wat harder gaat regen , ja hoor een uithangbord dat ons verteld dat ze achter bij de boerderij koffie thee, en nog veel meer lekkernijen verkopen.

We werden verwelkomd door honden, door pauwen, een lama, kippen , krielkippen etc.

Binnen was het gezellig ingericht met allerlei oude dingentjes voor de keuken, badkamer etc.

Na onze pauze de laatste 10 km naar La Charite, en toen kwamen we er achter dat we pas na 5 uur konden inchecken, hotel  en restaurant dicht. Luus aangebeld en ja hoor we mochten nu al verder komen, fietsen weer in de berging, en wij naar onze familiekamer voor een douche en even rusten. Daarna de stad verkend, een patatje was nu goed genoeg na de heerlijke lunch op de boerderij en bij de spar voor onze avondboodschappen en ontbijt morgen inkopen gedaan.

Wat is het rondtrekken op de fiets toch een heerlijk eenvoudig luxe trekkersbestaan.

Van stadje naar stadje.

 

Au revoir tot morgen vanuit Nevers

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

elly | Antwoord 07.07.2013 13:38

Pannekoek gegeten. Woensdagavond was daar een oefening voor jachthoornblazers. Heel gezellig allemaal rond een buiten haard vuur.En met een leffe blond heerlijk

elly | Antwoord 07.07.2013 13:34

In Vogelenzang. Daar twee weken gestaan. Heel leuk in je geboorte dorp te zijn.Natuurlijk ook fietsen wandelen door de duinen.In panneland een lekker biertje en

elly | Antwoord 07.07.2013 13:30

Hallo Har en Fryda en natuurlijk Luus Jan. Vandaag voor het eerst jullie fiets verslag gelezen. In een woord gaaf.we hadden geen internet.op de camping in Vogel

adri en rianne | Antwoord 04.07.2013 23:20

vanuit Noorwegen: we genieten met jullie mee. We zijn best een beetje jaloers. Zeker op het mooie weer daar. Nog veel fietsplezier. mooie fjorden hier!!!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk