reisverslag langs de loire

Nevers - Domaine de la Motte (10 km van Decize) 60 km

In Nevers hebben we bij het toeristenbureau een kamer geboekt voor 4 personen op 10 km afstand van decize. Via booking dot com was niets meer betaalbaars te krijgen. Het toeristen bureau heeft alle adressen van "chambres d,hotes" en Luus spreekt vloeiend Frans, dus dat ging makkelijk.

We wisten dat deze dag er een zou worden met vele klimmen, zoiets als zuid limburg. Dus op tijd vertrokken we vanmorgen en waren al bij de start benieuwd wat we in de avond weer voor onderkomen zullen hebben.

Onderweg een keer gestopt voor het opladen van de accu van Fryda, dit ging weer goed, het kan altijd en overal en binnen een half uur is hij weer vol.

De klimmetjes waren afwisselend en soms pittig. Rustig en goed schakelend kwam een ieder zonder af te stappen boven. Voor Fryda was het een verademing met de e-bike. Luus deed het heel kranig en zo waren we toch al rond twee uur in Decize waar we besloten om hier warm te eten en s,avonds in ons nieuwe onderkomen een broodmaaltijd.

Rond half vijf rijden we de oprit op van het Domaine de La Motte, we kijken onze ogen uit. Wowwwwwwww wat een mooi geheel, is dit niet te Luxe, klopt de prijs wel ( 90 euro voor 4 personen incl ontbijt).

We worden door de familie hartelijk verwelkomd en na onze installatie en douche gingen we zwemmen. Het was hier intussen ook rond de 30 graden geworden dus heerlijk om even te zwemmen. Het was zo mooi allemaal dat we ter plekke besloten om hier een rustdag te nemen. Nu al tikkend, ziitend onder een boom op het landgoed, hebben we daar totaal geen spijt van.

Na het zwemmen gisteren werden we uitgenodigd om met de familie een apperatief te drinken, heel sociaal, daarna konden we buiten aan een zitje ons eigen meegenomen brood nuttigen.

S, morgens de rustdag, een heerlijk en zeer uitgebreid ontbijt, onwijs super mooi, netjes gedekt als ware het een 5 sterren restaurant maar dan met de gezelligeheid van een warm ingerichtte woonkamer.

Vandaag op de rustdag, onbewolkt 30 graden, met Fryda naar de rommelmarkt (brocante) in decize geweest. en nu dan in de tuin aan het relaxen, lezen, zwemmen,etc, Vanavond hebben we besloten om met de gastvrouw en gastheer mee te eten, te bbq. Dat kan hier ook tegen betaling, vooraf krijgen we dan weer een apperatief, kortom we leven als god in frankrijk.

Morgen gaan we naar Digoin, een etappe van 55 km, dan weer het volgende verhaal.

Au revoir Harry

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk