reisverslag langs de loire

Domaine de La Motte Digoin 55km

Het is nu 10 uur in de avond in Digoine, Buiten nog licht en 24 graden. De hele dag was het warm erg warm geweest, maxima vandaag 32 graden. Gelukkig kan ik er goed tegen maar de anderen hadden er toch flink last van. Mede door de voorspellingen van het warme weer hadden we vandaag gekozen voor een route die voornamelijk vlak was. De eerste 30 km over de d116, een rustige weg met weinig verkeer maar wel saai, het schoot echter wel lekker op.

Maar eerst vanmorgen weer genoten van een uitgebreid ontbijt met verse frambozen, en dan niet eentje maar een schaaltje vol. Gisterenavond met de vrouw des huizes en nog twee andere gasten heerlijk getafeld. Om 7 uur s,avonds een apperatiefje, in de prijs inbegrepen , met wat lekkers erbij en daarna begonnen we de bbq.

Een stuk biefstuk, het beste van de dijbeen van een koe van minstens een kilo of 5 ging op de bbg. De heer des huizes was er vanavond niet dus werd Jan en ik gevraagd mee te helpen bij de bbg.

Volgens instructies van de Patron werd de beef ge bbq en daarna in plakjes gesneden en opgediend. Nou was ik in Zuid Amerika , met name in Argentinie al heel wat gewend en tot nu toe daar mijn beste beef gegeten, maar sinds gisteren is dat op Domaine la Motte, ongelooflijk zacht sappig een prachtig stukje vlees, van binnen rood , in een woord geweldig, de rest erom heen was ook voortreffelijk, kortom we hadden weer een voortreffelijk onderkomen.

 

Na van de vrouw des huizes afscheid genomen te hebben  vertrokken dus, de warmte te gemoet.

Voor foto,s van het onderkomen zie onder foto,s vanaf Nevers.

Na de d116 die overging in de d15 kwamen we in Diou weer bij het kanaal terecht. Het kanaal dat we al tegenkwamen dagen geleden in Briare. Ook vandaag weer een prachtig fietspad, en mooi fietsen tot aan Digoin.

Onderweg twee maal gestopt voor drinken en voor een rust van een uur onder enkele bomen.

Om half vier in Digoin. Eerst een terrasje gezocht voor koude cola, en ik intussen in de bar tour de france gekeken, Mollema nu 3 en ten Dam 4, ja ja allles een beetje bijhouden he.

Nu dus op de kamer, voor morgen nog niets geschikt kunnen vinden als onderkomen. Onderkomen van vandaag weer perfect en ja morgen misschien maar wagen zonder van te voren te boeken.

We gaan naar Montceau, daaar kunnen we wel iets krijgen in een hotel voor 120 euro met z,n vieren , maar ja zo duur zijn we deze vakantie nog niet uit geweest. Een sport om een goede accomodatie te vinden voor een lage prijs. Tot nu toe nog steeds goed gelukt. Morgen horen jullie er meer over. Voor nu AU REVOIR, HARRY

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Susan | Antwoord 08.07.2013 12:29

Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Fryda's optie lijkt me nog wel wat. Petje af hoor! Long live grey power! Dikke tuut van Susan en Bart

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk