reisverslag langs de loire

Stockach - Fridingen aan de Donau

Ja hoor de doorsteek is gemaakt. Op zondag 21 juli komen we aan in Fridingen. We hebben dan 4 weken en 2 dagen gefietst en daaarvan 2 rustdagen genomen. Een totaal van 1600 km in 28 fietsdagen. Een gemiddelde van 57 km per dag. Geen lekke banden geen pech aan de fietsen, slechts een kleine valpartij van Fryda over een stoeprand in de stad.

Vandaag dus de echte doorsteek met als top een berg van 788 meter hoogte. Daarna was het dalen naar Fridingen. Hier een mooi en goed , heel goed hotel ook weer met de aanduiding Bett en Bike.

En ja s, avoonds natuurlijk even vieren dat we de tocht goed hadden volbracht in goede sfeer en volop hebben genoten.

Morgen dan de terug reis. Jan en Luus met de Trein naar het begin punt Saint Nazaire en wij met de trein terug naar Grootebroek

 De terugweg niet van te voren geboekt, dus maar hopen dat het goed gaat. het probleem zou wel eens  de fietsen kunnen worden, want die mogen niet met de ice trein mee, en wanneer we alleen maar de lokale , goedkopere treinen nemen dan zijn meer dagen onder weg,

We hebben het volgende besloten, we laten de fietsen en  bagage achter in Fridingen en gaan dus heel makkelijk reizen naar Saint Nazaire resp Grootebroek.

We moesten wel even vragen of we onze fietsen in de garage bij het hotel mochten laten staan voor 4 weken en of onze bagege totaal 12 tassen ook een plek konden krijgen.

We troffen het we mochten ze gratis laten staan en de bagage nam de eigenaaresse mee naar haar eigen huis, uit veiligheid.

Hoe de fietsen en de bagage weer naar Nederland komen????? Nou heel makkelijk. Jan en Luus gaan met de Camper vanuit Saint Nazaire naar Italie voor nog een s drie weken vakantie in de bergen. Op de terug gaan ze langs Fridingen en dan nemen ze alle fietsen en bagage mee terug naar Gorredijk, Ik zorg dat ik dan bij Fryda in Gorredijk ben en fiets met mijn bagage weer naar huis.

Mijn fiets heb ik dan weer nodig voor mij volgende trip. Een tocht via de Elbe (Magdenburg - erfurt - dresden praag), Moldau naar de Donau (van praag naar Pribram, Regensburg) en de Rijn(Freiburg Strassbourgh, Luxemburg  weer terug naar Nederland. Op deze tocht neem ik mijn tent mee en ga kamperen.

Lieve volgers allemaal bedankt voor jullie reacties, ook namens Fryda, Luus en Jan en tot mijn volgende blog. Harry

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Ria en Ton | Antwoord 30.07.2013 18:50

Fantastisch dat die twee zussen van me dat goed hebben volbracht! En Jan natuurlijk ook. Ja en jij bent het gewoon gewend. We genoten van je verslag

Laura | Antwoord 29.07.2013 16:55

Yes! Gefeliciteerd met de behaalde trip! En wat fijn dat jullie het samen gezellig hebben gehad en niet met pech etc. kwamen te zitten. Dikke zoen van ons!

Martina | Antwoord 29.07.2013 13:14

Harry,
We are looking forward to welcome you in Pribram! Martina kiss with family

Ton Groot | Antwoord 29.07.2013 11:01

Dag Harry, het is fijn te weten dat jullie weer veilig zijn thuis gekomen. Het is ook prettig om te lezen, dat jullie samen een goed gezelschap hadden.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk