The Great Divide

Holland Lake Campground - Seeley Lake (Motorlodge) 53 km

Stijgen 913        Dalen   962    Vertrek         Aankomst

Het weer: zelfde weerbeeld als gister

Bijzonderheden: Vanwege de bosbranden kan niet de totale mountainbike route gereden worden , een deel van het parkoers is afgesloten. Verhard is de afstand 40 km, De eerste rijders zijn dan ook al om half twaalf in seely lake  camping.

Vandaag geen lunchstop...dat gebeurt op de camping...Rob en Sean zijn druk bezig met de lunch. Als dat verzorgd is zal sean met me naar het ziekenhuis gaan. In seeley lake ( 2000 in woners) is een clinic. In missoula , zon kleine 100 km verderop is een ziekenhuis. Sean belt van te voren naar het ziekenhuis, het is er niet druk, dus we besluiten voor de duidelijkheid en zekerheid naar het grootst ziekenhuis in de buurt te gaan. Dee tocht naar Missoula is mooi. Van smallen valeien to brede weilanden met op de achtergrond de bergen, waar vandaan je met enige fantasie zo de indianen  kunt zoen aankomen. Een wilde westen tfereel, zoals we deze zo vaak vroeger op televisie zagen.

Om drie uur zijn we in het ziekenhuis.Eerst bij de balie alle gegevens laten noter. paspoort, ziektekostenverzekering polis van vgz..en mijn adres in nederland.Ik alle bewijzen en papieren bij me.

Daarna  met twee zusters naar een kamertje, bloeddruk pols en weer gegeven doorgeven.

Handtekening zetten dat ik akkoord ga met de behandeling. Darna komt de dokter , die vraagt wat en onderzoekt wat, ze denkt aan kneuzing van spieren en of pezen. Fotos zullen het uitwijzen.

Weer wat later twee man met rontgen apparaat, zij eggen dat als de resultten klaar zijn de dokter deze met me bespreekt.

Het duuurt anderhalf uur, dan komt de dokter. kneuzing en zweeling aan de spieren. Dewonden zijn mooi schoon. Ze geeft aan, dat de kneuzingen met ijs behandeld moeten worden en dat ik ibuproven moet slikken. Intussen had het lab de medicijnen  die ik voor mijn hart heeft al onderzocht welke dat precies zijn.

Mijn wond droog houden en zorgen dat ere geen infectie bij komt.

 

Gelukkig ik kan door, hoe dan ook. De  dokter geeft nog het advies, wat ieder kan bedenken, om pas te gaan fietsen als ik goed op mijn been kan staan.Voor mij is het criterium......ikmoet kunnen op en afstappen op de fiets,, als ik dat zonder risico kan, dan gaat Harry weer.

 

Dan krijg ik van een andere zuster het protocol mee, 4 a viertjes, met wat ze hebben gedaan en wat ik moet doen. Ik vraag hoeveel het me gaat kosten......ik hoef niets te betlen ...het gaat allemaal via de verzekering. Wowwwww had ik niet gedacht. Niets behoeven voor te schieten dus.

Dan op zoek naar een pharmacy en een winkel voor twee krukken. In het ziekenhuis, zou ik 400 euro moeten betalen voor twee krukken. Doen we dus niet. Pharmacy gauw gevonden, voor krukken doen we wat navraag en via google weten we waar we moeten zijn, we bellen eerst, ja ze hebben krukken, dan de prijs,   32 euro, ik zeg tegen sean...doejn. we gaan er heen...want die bezemsteel begint toch aardig pijnlijk te worden onder mijn arm.

Uiteindelijk laten ze me doen voorkomen dat ik uitmissoula kom en hoef ik slechts 25 dollar te betslen en als ik ze terug breng na twee weken, dan krijg ik 24 dollar terug, dus 1 dollar voor twee weken huur

 

Terug brengen gaat niet lukken, dus 25 dollar betaald, en het lopen gaat direct wat beter.

Pas tegen het donker worden komen we terug op de camping van seelye lake. Ons etn is warm gehouden, we hebben ij toe, en dan half in donker zit iederr nog rond de tafel ommijn verhaal te horen. Net en grote familie. De sfeer is goed. Een gejuich dat ik verder mee ga....Een grapje doet de ronde ....dat ik beter op mijn bek had kunnen vallen dan was het wat rustiger...ja ik ben nog al eens aanwezig he.

 

Goed gevoel dat er niets is gebroken. Nu verder revalideren. Datbegint meteen al met een massage van Lenard, de fysiotherapeut. Een massage met arnica zalf van half uur, en daarna nog arnica pilletjes onderr de tong. Proberen zo snel mogelijk te herstellen.

Ik hoop op de rustdag zaterdag en oefenen met op en afstappen, als dat lukt dan begin ik zondag met een halve etappe paved (alternative route)

 

 

Ietwat meer opgelucht dan de vorige dag ga ik mijn tent in, de tweede dag in de auto is voorbij.

Een andere manier van vvakantie vierten maar ook goed te doen, Tot morgen

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk