The Great Divide

Atlantic City campground - .........150 km

Stijgen 1134        Dalen   1529    Vertrek 7.00         Aankomst 17.30

Het weer: zeer harde wind  rond 10 graden..laatste stuk regen en 5 graden

Bijzonderheden: Het is nog aarde donker om als om half zes de wekker gaat...alles in de tent al in gereedheid gebracht dus om 6 uur sta ik gereed voor ontbijt...om 7 uur gaan de rijders van start..ik met 9 andere om kwart over zeven met de lunchwagen mee. Een beslissing die ik heb genomen om toch vooral gezond en sterk te blijven.  Het schiet ook in de bus niet op..om kwart over tien kunnen we bij de lunchstop vertrekken. De bus deed dus over dit gravel bijna 3 uur voor 70 km ..de rijders bijna 5 uur.

onderweg veel herten paarden en meerdere dieren gezien in de prairie...prachtig..je zit wat hoger in de bus en kan alles goed bekijken...op de fiets zie je dat niet..je moet je iedere seconde concentreren op de weg letten..op de stenen..gaten..de harde wind etc.

Bijvoorbeeld...vandaag 3 rijders gewoon omver geblazen door de wind..vooral de harde zijwind waren patagonische toestanden..je rijdt op een vlakte van 2500 meter..zonder beschutting...bij iedere handeling moet je je bedenken wat je doet en wanneer en toch us het genieten...voiral als de benen gied zijn.

en die waren goed vandaag...voelde me sterk en de hele dag kracht in de benen..heerlijk...

Al gauw na vertrek met 9 man...rijdt ik vooraan en heb ze niet meer gezien tot in rawlins..van die 9 zijn er 7 gestopt na 75 km..waar de shuttlebus klaarstond voor naar rawlins.

ik had besloten geen rugzak mee te nemen en geen regenkleding..alleen wel mijn regenjasje.

vergeet ik toch mijn reserve binnenband en plakspullen mee te nemen.

nou ja al de hele tocht geen lekke band dus waarom nu dan wel.. Een prachtig gevoel en gezicht alkeen door het immense landschap te fietsen...in een greppel tegen de wind je boterham te eten en ff wat te drinken en weer verder...gisteren boven op een berg nog een hagelbui..ook in een greppel , gebukt..zo klein mogelijk maken..en zo je regenkleding aan doen...enfin het ging goed met me vandaag ondanks het weer...in tegenstelling tot iedereen bedacht ik een variatie op de route..daar waar een ieder rechts af moest en wat bergop..tegen de harde wind in besloot ik rechtdoor te gaan..20 km naar boires Oil een dorpje waar dus allemaal olie opslag staat en tankers...vandaar paved naar de h way 287   Die da andere later zouden krijgen..hier kreeg ik zijwind..en soms schijn achter...een goede beslissing...had wel de volgzamen geïnformeerd van mijn variatie.  De route lamont naar rawlins was nig 60 km..die ik in 2.5 uur deed..dus niet slecht...een route die ik 32,5 jaar geleden ook fietste , in omgekeerde volgorde tijdens de transamerikca trail...ik zal ook in Colorado menigmaal mijn route van toen kruisen.

de laatste 15 km begint het hard te regenen..de lucht trekt dicht en nat en verkleumd kom ik reeds half zes aan bij camping rawlins...met tegenover een hotel...dus twee nachten een hotel overnachting genomen.., 7 rijders presteren het om de 220 km te volbrengen..zij hebben zoals Fred twee uur langer in de regen moeten rijden..verkleumd komen zij aan.

 

mijn hotel maatje dit keer Harry Brown uit Australië is zo koud en staking dat hij met kleren en al...dat betekent met hel en fustsschoenen het bad in stapt en zich onder de douche verder uitkleed.

weer een historische dag voorbij...ik ben blij met de gedane keuze,,,vond 155 km en voel me redelijk fris...morgen de rustdag..heerlijk..dan zien we weer verder..het gaat goed met me

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

fryda | Antwoord 18.09.2015 18:50

wat moet er gebeuren als je thuis komt.....barricades,ventilatoren en zand op de grond.om te acclimatiseren !!!!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk