Reisverslag

Eindelijk wifi

Hallo volgers, 

Inzet foto, op het erf bij de boer, de derde dag

Vandaag alweer de 7de dag van mijn rondje Europa en het bevalt nog prima. 7 dagen onderweg en pas vandaag voor het eerst wifi. Zit namelijk nu in een pension. Van de 7 overnachtingen heb ik er twee gratis , 4 x camping gehad en vannacht dus een pension. En dat is nodig ook, de laatste nacht van 8 uur s,avonds tot s morgens 11 uur heel hard geregend en gestormd, tent hield het goed maar toch water van ondergrondzeil, ws nog stuk van de eerste camping in de Andes , toen hadden  we van dat steek gras waar zelfs sommige lekke banden van kregen en daarvan heb ik in grondzeil kleine gaatjes genoeg om de ondergrond nat te krijgen na zo veel regen. Nu hangt alles te drogen in kamer en in douche, ventilator aan en wat nog niet droog is morgenochtend met de haardroger

Toch heb ik lieve reen camping lekker rustig en je eigen Toko en........goedkoop.

Want dat had ik me vooraf duidelijk voor ogen, het mag niet meer dan 30 euro per dag kosten, anders kan ik niet zo lang weg.

Tot nu toe in 7 dagen 190 euro uitgegeven, niet slecht voor overnachtingen en eten samen.

 Maar wat heb ik zo al meegemaakt tot nu toe.

6 dagen mooi weer van boven de 30 graden. 6 dagen oostenwind, meer dan 750 km tegen wind dus

vandaag terugval naar 16 graden zwaar bewolkt maar.  Rugwind Beviel me ook buitengewoon goed. In 7 dagen nu bijna 875 km en ruim voorbij Magdenburg bijna in wittenburg  op weg naar Dresden.

 Eerste dag dinsdag 3 september

grootebroek -gorredijk  125 km.  Geen bijzonderheden, een tocht die ik al tig keren gefietst heb naar Fryda. Altijd heerlijk weer bij fryda in gorredijk te zijn,  

 Tweede dag gorredijk - schoonebeek 130 km

Camping Emmen in schoonebeek, een prachtige tocht door mooi Drenthe , s,àvonds een verrassing. Fryda was naar schonnebeek gereden , nog even samen eten, even samen zijn , was heerlijk daarna voelde het als echt, nu gaat de tocht echt beginnen.

 Derde dag  schoonebeek - holdorf  130 km 

een mooie warme dag, mooie omgeving, grote wegen vermeden, dus wel meer km maar auto luw

camping aan een meer en een restaurant om te eten, ver  van de stad en dorpen heerlijk rustig.

Vierde dag holdorf nabij hademsdorf. Bij boer op erf  130 km

hademsdorf werd te ver, dus wat te doen, ik ging het erop wagen, reed door een dorpje met alleen maar boerderijen, zag prachtige graslanden. Dus toch maar vragen, eerste boerderij was de chef niet thuis, maar de volgende boerderij was raak. Vertelde dat ik de camping niet haalde en moe was en of ik dus op een stukje gras mijn tentje mocht neer zetten.

Nou dat was dus geen probleem. Ik stond er maar net of hij kwam met koffie aan en een praatje. Daarna mocht ik douchen en kreeg ik twee flesjes water mee. 

Toch onrustig geslapen want zijn partner vertelde dat ze de laatste tijd last hadden van crimelen, die hadden het voorzien op hun biogas industrietje . Om overlast verder te voorkomen hadden ze bewaking van 11 uur s avonds tot 7 uur in de ochtend kosten 100 euro per nacht voor bewaking met honden.

Enfin het werd ochtend redelijk geslapen en na ontbijt , zelf gemaakt , weer op weg

Al vroeg boven de 25 graden 

 

vijfde dag van de boer bij hademsdorf naar bannenbuttel 130 km

Al vroeg vertrokken op weg naar bannenbuttel, een tocht veelal langs de b wegen van Duitsland toch maar weer voor omweg gekozen om zo iets rusttiger en mooier te fietsen 

 Camping in bannenbuttel mooi en verzorgd en slechts voor 6 euro. Heerlijke plek voor overnachting. 

Zesde dag. Van bannenbuttel naar bijna tot magdenburg 130 km

Vandaag een bijzondere dag. Een dag van ontmoetingen. Van bannenbuttel naar Wolfsburg over de hoofdweg slechts 13 km

In Wolfsburg vroeg ik de weg aan een man, dat was Jens uit Wolfsburg. Ook een wereld fietser hij was op weg naar een bos aan het mittelland kanaal en toen ik de weg vroeg naar magdenburg zei Jens me....kom mee ik rijd 15 km met je op, we gaan langs het kanaal je kunt die volgen tot in magdenburg een strekke van 100 km, Dat werd een gezellig uurtje. Jens bedankt. Je komt inderdaad niets tegen onderweg, ja wat fietsers, een paar binnenschippers maar verder alleen maar recht vooruit 100 km, drie maal de afsluitdijk en dan tegen wind.

Halverwege na 50 km dacht ik....poe poe dat is nog een eind, en net dat ik gerust had en dat dacht en weer op de fiets sprong werd ik achterna gereden door een andere wereld fietser ook een 50 tiger gelijk als jens. De gehele weg tot de splitsing met de Elbe met deze werelfietser samen op gereden, gekletst over onze tochten etc. 

Aan het eind bij de splitsing een terras, daar van heerlijk ijs genoten en afscheid genomen van deze wereldfietser.

Onderweg veel obstakels moeten overbruggen vanwege baustelle

Gelukkig was het zondag en werd er niet gewerkt dus de fietsen zonder bagage om de hekken heen en bagage er over heen. Heel toevallig kom je dan mensen tegen op het moment dat ze je nodig hebt.

Op hetzelfde punt kwamen we twee fietsers tegen een Belg met zijn Nederlandse vriendin.

En nu nog sterker, de wereldfietser, kent zijn naam niet, vertrok dinsdag 3 september vanaf de grens bij Venlo, het Belgisch Nederlands paar vertrok maandag 2 september vanuit Nijmegen naar Berlijn en ik dus dinsdag 3 september vanuit grootebroek .

 En juist waar je op een strekke van 100 km waar je bijna niemand tegen komt tref je elkaar om een heuse hindernis te nemen. Om de hekken heen lopen met fiets was behoorlijk gevaarlijk, stijl en glad, en de bagage moest over twee meter hoge hek heen.  Ja als je alleen waszou je al   omgekeerd  zijn voor een heuse omweg.

Enfin zo kwam ik toch nog ruim voor 6 uur aan bij de camping, zeer eenvoudig maar er was een restaurant bij en kon dus heerlijk een wamre maaltijd nuttigen.

Zeer eenvoudig maar heerlijk eten eten , heerlijke schnitzel met echte pilzen , ruime salade met patat halve liter bier en dat voor 9 euro, wat is duitsland toch veel goedkoper dan Holland

Net op tijd terug voor de regen in mijn tent, het blijft verder regenen tot de volgende morgen 11 uur, even overweeg ik een rustdag, maarvdan zie ik die natte boel in de tent en de plassen buiten voor mijn tent. Nee toch maar op pad, in de tent alles in plastic ingepakt, tassen klaargezet en dan zo snel mógelijk tent afbreken en ook in plastic Tassen, in vol ornaat , regenkleding,  sta ik klaar voor vertrek, 

Even betalen en dan...... is het opeens droog. 

De zevende dag  van bijna tot magdenburg tot aann  dessau 100 km het werd gelukkig van 13 graden om 11 uur zo rond de 16 graden om 13 uur, wat een verschil met de vorige dagen maar ieder nadeel heeft zijn voordeel

Voor het eerst vandaag de wind in de rug, wat heerlijk relaxt fietsen i s dat dan   na zoveel dagen tegenwind.

de route langs de Elbe loopt grillig , dan er vlak langs dan weer via dorpen er ver vandaan, meestal goed gepijld totdat je niet verder mag wegens werkzaamheden, dan is het weer even zoeken, vandaag een stel tegengekomen die net waren begonnen, van magdenburg naar Praag, even een praatje en weer verder, was wederom een mooie dag, ben benieuwd wat er nog komt zo in september qua weer, vandaag goed te zien dat de herfst is begonnen , de fietspaden vol bladeren en takken van afgelopen nacht. Enfin dat lezen jullie later wel weer. Zit nu in de ontbijtkamer , de basin is naar huis, de gasten allemaal in hun kamer en ik mocht mijn verslag afmaken en kreeg een aparte sleutel van beneden, de enige plek voor wifi 

mensen dit was het wel weer tot de volgende keer, groetjes

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Yvonne van Hoof | Antwoord 12.11.2013 14:07

Volgens mij heb ik heeeeeeeel veel gemist nu je dichter bij huis aan het fietsen bent, maar niet minder spannend lees ik al. Groetjes van Yvon

Martina | Antwoord 13.09.2013 19:39

Harry arrived in Pribram!! 13.9.2013 Time:17,oo

Adri Broeders | Antwoord 10.09.2013 20:24

fantastische ontmoetingen!!! Je maakt zo nog eens wat mee. Zo te lezen heb je er nog steeds plezier in. Houden zo!!!!! Nog heel veel fijne kilometers gewenst!!!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk