Reisverslag

Weekend doorgebracht aan de moldau met familie martina

Hallo volgers, daar ben ik dan weer, Ik zit nu in Zezice een klein dorpje bij de stad 

Pribram. Hier woont  Martina met Martin en hun twee kids. Ik ben  vrijdagsmiddag aangekomen om 17 uur  Ik was best moe dat ik aankwam, het was vandaag een tocht met vele hoogtemeters, enfin ff douchen, eten en toen op weg naar het weekendhuis van Martina en Martin. Ze hebben daar drie mooie chalets, vier persoons, twee voor verhuur en een voor hen zelf, ik kreeg mijn eigen chalet, mooie omgeving direct aan de moldau, daar aangekomen werd ik als goed gebruik meegenomen naar de pub op het terrein en werd ik aan iedereen voorgesteld, en met iedereen een whisky drinken, pils, halve liters, met moeite stop kunnen zeggen zonder te beledigen, maar vier whisky,s was al te veel voor me na een vermoeiende fietsdag dwars door Tsjechië en door Praag,

na de pub om 22 uur naar de bowlingbaan, een uurtje gebowld , daarna afzakkertje en het weekend  was begonnen. Het hele weekend was mooi weer, zie foto,s en gevaren op de moldau, naar het vissen gekeken en over terrein wandelen en buurten. Nu zondagavond en weer eens wifi bij Martina thuis. Morgen naar de fabriek van de famile van Martina, ze maken allerlei producten voor alle merken auto,s en zijn op technisch gebied een van de grootste in Europa, morgen krijg ik van de directeuren een rondleiding, en dinsdag ga ik weer op pad voor de laatste 1600 km, heb er weer zin in.

 De afgelopen dagen, vier fietsdagen na mijn laatste verslag zijn goed verlopen, campings afgewisseld met pensions, vooral in Tsjechië goed betaalbaar 20 euro per nacht.

 De omgeving werd naarmate ik Tsjechië naderde steeds mooier, zie foto,s , uiteindelijk kwam ik via Dresden in het ertsgebergte terecht, echter fietsend langs de Elbe valt er nog weinig echt te klimmen het weer is wisselend enik  heb het redelijk getroffen, slechts donderdag 12 september de hele dag regen, maar geen wind en dan valt het wel mee, bij decin kwam ik Tsjechië binnen en via de Elbe ging ik richting melnik , de route langs de Elbe werd echter steeds moeilijker berijdbaar, slik, grove scherpe stenen, tempo daalde tot onder de tien, uiteindelijk gekozen voor de  gewone weg, wel heuvelachtig, maar schiet toch meer op. De laatste dag was echt zwaar, 120 km,  klimmen van 5 km en dan weer 5 km dalen en weer op nieuw, ja je kunt zeggen 120 km door de Ardennen als vergelijk, maar wel genieten van het uitzicht.

gekozen om door Praag te fietsen, wilde toch wel met fiets op de bekende karlovy most  zijn. Zie foto,s. Het fietsen door Praag viel me erg mee, en soms verrassend mooi. Je komt door mooie parken en als je de rivier de moldau volgt dan kun je via een fietspad zo in het centrum komen ook Praag uit moet je dicht bij de rivier blijven, via voetpaden en iedere keer weer terug naar de moldau uiteindelijk krijg je een prachtig fietspad 20 km lang langs de moldau. Daarna verliet ik het fietspad om dwars door de bergen richting pribram te fietsen waar ik dus vrijdag om 17 uur aankwam. Mensen dit was her weer, groet Harry 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Martina | Antwoord 17.09.2013 12:36

Harry is back on his way. Good trip, Harry !! Say hello to the Netherlands and soon comes again to Zezice or Orlík. Kiss Martina

Adri | Antwoord 16.09.2013 16:46

Het gaat je goed af!!! Complimenten!!! Knap dat je de route steeds kunt vinden/volgen. Gelukkig heb je mazzel met het weer. Ga zo door, zou ik zeggen.
gr Adri

Fred | Antwoord 16.09.2013 16:41

Met plezier lees ik je verhaal. Foto`s bekijken kost meer moeite. Ik zie dat je na 4 wisky`s nog ff lekker tekeer kon in de zandbak. Oud, behouden thuisreis.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk