Reisverslag

Dinsdag 17 september start deel 2 van mijn trip

Inzet foto, Sumavagebergte op 1100 meter hoogte 5 graden hier en jawel even helder weer.

Vandaag om 10 uur mijn reis hervat na een gezellige avond voorafgaand. Drie dagen bij Martina , Martin, Veronica en Matey zitten erop. Een heel mooi lang weekend met zeer vriendschappelijke warme mensen, ik werd echt in de watten gelegd , niets was te veel.

Ja en dan weer op pad, buiten grijs, nog 6 graden om 8 uur, wordt maximaal 12 graden op laagste punt in Susse begin van Sumavagebergte en nationaal park. 

Vandaag bijna 120 km, laagste punt 300 meter, hoogste punt 1130 meter, totaal  bijna 2500 hoogtemeters.

Een zeer verkeersarme route , vanaf pribram naar Brenice daar via weg 174 , 60 km, en vervolgens de weg 169 naar Susice en daar via Hartmanice naar Zelezna Ruda.

Tot Susice  goed te fietsen, wel continu heuvel op en af, soms klimmen van een kilometer maar goed te doen, de wind was west kracht 4 , dus vaak van opzij, Een mooie route die zeker bij mooi weer een aanrader is. Onderweg, na 60 km, een brake, even een restaurant in, het is echt naseizoen ben de enige klant, Tsjechië nog steeds goedkoop, een omelet met champignons, salade, koffie en beker melk, 5 euro.

wat is het weer heerlijk fietsen met wat warms in de maag, nog 60 km te gaan, maan me rustig aan te doen, en om 6 uur aan te komen in Zelezna Ruda , mits hevige regen uitblijft.

met alleen de  bergen om me heen, af en toe een auto, fiets ik door het Tsjechische landschap, van dorpje naar dorpje, vind dat ik toch nog lekker op schiet en ben om drie uur al in Susice . Nog 32 km te gaan, weet nog niet wat me te wachten staat,  ik fiets langs de rivier de Otava en jee dat gaat lekker , wel stroomopwaarts maar bijna vlak. 

Helaas na 5 km splitsing, rivier naar links, ri Vimperk , ik naar rechts ri Hartmanice , de klim begint, de regen komt wat vaker, gelukkig goede kleren, de temperatuur daalt, de regen handschoenen aan, op weg naar..... Hoopte om ook af en toe wat te dalen, maar het blijft klimmen , tot Hartmanice , 7 km lang, een klim als qua de L,Est in Spanje,   eindelijk Hartmanice, even schuilen tegen de regen nu bij een benzine station, en dan weer verder, nog een km klimmen, en dan heb ik het hoogste punt bereikt 1130 meter hoog, vanaf nu door het nationaal park, dwars door het bos, geen huizen meer, alleen ik, de bergen om me heen nevelig weer en dalen naar 900 meter en weer klimmen naar 1100 meter. Weet dat ik het voor zessen ga halen, voelt goed, maar wordt ook kouder, verlang naar warme douche, tel de km,s af en zeg tegen mezelf dit wilde je toch, ja ja dat klopt maar iets warmer is toch aangenamer . Overpeins intussen wat ik doe als ik bij het voor Tsjechië bekende skioord plaats  Zelezna Ruda aankom .

ik hoop op een goedkoopmpension,maar Martina waarschuwde dat het hier wel eens prijzig kon zijn. ik rijd het plaatsje binnen en zie meteen een autokemp, kampeerterrein met huisjes, wow dacht ik bingo, nou mooi niet, er staat open, maar er is niemand, ja bellen, nou nee dan maar verder. Dan passeer ik een pension, ff kijken, gesloten, weer een pension, weer gesloten, intussen langs vele marktkramen die gerund worden door Vietnam mensen, ik laat het voor wat het is, misschien morgen even kijken, nu verder, zie in centrum alleen maar luxe hotels, en dan valt mijn oog op een bar, restaurant hotel, giga groot, aftands, ziet er niet uit, maar ik word vriendelijk begroet, ja bij navraag hebben ze een kamer, ik vraag naar de prijs en geloof het niet, 10 euro voor een nacht, of ik intussen wat wil drinken, dan kan de barjuffrouw de kamer in orde maken, een grote kamer, zie bij foto,s, alleen twee bedden, kapstok tafel en stoel en beneden bij de bar wifi. Eten heb ik zelf nog genoeg, douche en wc op gang, schoon en heerlijke douche, wel een kwartier er onder, wordt weer lekker warm, 

na wat gegeten te hebben naar de bar, een ruimte voor 100 man, er zitten 6 plaatselijke kroegbezoekers, en ik te werken aan verslag, heerlijke koffie, vermaak me prima, 

 Ga mijn foto,s op de site zetten en vroeg naar bed, het is 8 uur buiten aarde donker, hier al half acht donker. Morgen in principe om 9 uur weg maar de voorspellingen zijn heel slecht, ze verwachten 26 mm regen, in dat geval voor een tientje nog een dagje in dit hotel, 

mensen een beetje lang verhaal, maar ja dat heb je hè in een bar, tijd genoeg. Soms lopen de zinnen niet, dat komt dat iPad dan andere woorden invult waar ik nietop let, mensen tot de volgende keer, na shledanou , tot ziens, Harry 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Yvonne van Hoof | Antwoord 12.11.2013 14:20

Ontberingen, maar ook prachtig landschap en mooie routes! Genoten van je diapresentatie, leuk om mee te kijken. Groetjes van Yvon

Adri | Antwoord 19.09.2013 15:04

wij hebben ook 2 keer een vakantie in Tsjechië afgebroken vanwege de regen. Petje af voor jou, want wij hadden een camper als onderkomen. Succes met je tocht.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk