Reisverslag

Vrijdag 4 oktober 2013 om 18.30 uur thuis

Geen 150 maar 170 km de laatste dag

Na een heerlijke nachtrust in het mooie hotel in Millingen en na een leuk gesprek met een 74 jarige  man, die bezig was met het lopen van het pieterpad vertrok ik om negen uur richting veer van millingen, bij lobith , waar de Rijn Nederland binnenstroomt.

Ik was er vijf over negen en lees dat er een winter dienstregeling is en die zegt om 9 uur en dan weer om 11 uur een verdienst.

Ik zie de veer echter nog liggen en de auto van de stuurman staat er ook, dus volgens dorpsbewoners moet hij aan boord zijn.

Nou ik kan roepen wat ik wil maar er komt niemand te voorschijn. Ik heb nu twee mogelijikkheden, de brug bij emmerich of de brug bij nijmegen. Het wordt de brug bij nijmegen, want terug rijden heb ik een hekel aan. Richting nijmegen, het is intussen na een hele nacht hevige regenval, mooi weer geworden. Ik volg maar de maasroute 3a, en de weg en fietspad ziet er de eerst 8 km goed uit.maar daarna gaat het heet bos in. De paden worden onverhard, de plassen worden massaal en een en al bagger af en toe wegslippen en niet harden dan 10 km per uur, gelukkig na een km of 8 kom ik weer op de weg en de dijk richting beek en nijmegen.

Het land van Maas en Waal ziet er prachtig vredig uit, zie inzet fofo.

Deze omweg kost wel wat tijd, maar de wetenschap dat ik vandaag weer de wind in de rug heb , geeft me goede hoop om alsnog vandaag grootebroek te bereiken.

Slechts het traject Nijmegen naar Arnhem duurt nog wat langer dan verwacht door allereli werkzaamheden en wegonliggingen. Pas om half een laat ik Arnhem achter me en heb ik nog 120 km te gaan.

Via Ede de veluwe over zo naar Lunteren en verder door naar Barneveld putten, Ermelo kom ik rond 3 uur aan in Harderwijk, het is intussen 20 graden heerlijk weer en weer volop genieten nu van polder naar Lelystad en van Lelystad via de dijk naar Enkhuizen en tenslotte Grootebroek, waar Fryda me met grote blijdschap staat op te wachten.

Een prachtige tocht is weer ten einde, het zal weer wennen zijn, maar goed deze maand nog wat tochtjes in West Friesland en van de winter weer plannen maken voor volgend jaar; te denken valt nog aan: Rondje Noordzee - via frankrijk oversteek engeland en via de oostkust zo naar puntje in schotland (deel I van rondje Noordzee), samen met Fryda langs de kust van belgie, frankrijk en spanje zo naar portugal, La Bella italia, van Palermo in Sicilie naar Como in het noorden van italie, en nog veel meer mogelijkheden. Jullie horen het wel na de winter wat het gaat worden.

 

Al mijn volgers allemaal bedankt voor jullie reacties, altijd heerlijk om te lezen.

 

Groetjes en tot ziens Harry

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Yvonne van Hoof | Antwoord 12.11.2013 14:47

.... wil van die 2014 plannen niets missen! Dank je wel voor een uurtje heerlijke en bijzondere verhalen en avonturen, was weer top om te lezen! Groetjes, Yvon

Yvonne van Hoof | Antwoord 12.11.2013 14:46

Heerlijk als je na een dikke maand weer thuiskomt! En dan meteen al weer vol nieuwe plannen voor volgend jaar. Ik ga je natuurlijk beter in de gaten houden ....

Ton en Ria | Antwoord 07.10.2013 15:00

Van harte bedankt voor al je verhalen. Welkom thuis. Kus aan Fryda van ons en tot ziens ergens in november.

Joke koning | Antwoord 06.10.2013 23:53

Welkom thuis en groetjes voor Fryda.

Cees | Antwoord 06.10.2013 17:12

Leuk om te volgen, krijg er zelf zin aan, zie bij TCG.

adri | Antwoord 06.10.2013 16:40

Ik zie het al: plannen zat!!!! mooi zo!!!! Geniet eerswt maar lekker van ons landje en al die mensen die je goed kennen.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk