rustdag in whitefish

DE RUSTDAG

Ja wat te vertellen over de rustdag. Ik zal het in telegramstijl opschrijven.

Om half zeven de eerste al uit de tent. Ik kwart voor acht op en ben de laatste, wat rustdag. Om 10 uur ontbijt in de stad. Het restaurant waar we eten zit goed vol, we moeten even wachten voor een plek, daarna een rtypisch amerikaans ontbijt,  scrambeld eggs met toast en baked potatoes en een bowl fruit.

Bij het bekijken van de winkels, nog wat kleine dingetjes kopen, Fred een berenbel en ik een nagelschaartje, blijken de winkels uitgestorven, overal weinig clandisie. Zelfs de subway vanavond waren we de enige klanten. 

Bij macDonald een milkshake gehaald. Wij de enige klanteen binnen, buiten grote rij met auto,s om af te halen.

Dan een pin automaat zoeken:ja hoor bij navragen vinden we er een, niet zoals bij ons maar een drive in pinautomaat, gelukkig mogen we er als fietser ook doorheen om te pinnen.

Op het ogenblik erg stil op de camping. Fred en ik al gegeten. Het is nu 19.00 uur, de wind wakkert aan tot vrij hard, temperatuur nog goed en de zware wolken drijven over. Morgen wordt regen voorspeld, we zien wel het is nog geen morgen. 

Fred ligt al plat, voelt zich vandaag wat grieperig. Ik vanmorgen ook een beetje maar dat is weer over, voel me redelijk goed, de rustdag heeft me goed gedaan.

Vanmorgenvroeg de grote vrachtauto die bike-dreams had gehuurd weggegaan, inruilen voor een ander. Ze zijn nog niet terug. De oude, die ze huurde was lek en te weinig ruimte om alle spullen van keuken en bagage goed in te delen. Het leifst hebben ze hun eigen auto,s, maar ja het is amerika,, ze moeten een wagen huren in amerika.

Benieuwd of er voor morgen ook iemand anders is gevonden om te assisteren bij de lunch. Marka is gisteren weggegaan, en het was de bedoeling dat ze ws de hele tocht bleef.

Enfin, dat zien we morgen ook wel weer.

De afgelopen week hebben we het getroffen met het weer. Iedere dag zonnig, (laatste dagen wel zonnig qua wwarmte en voorspelling maar de smoke heiig. Weinnig wind 2 a 3 tegen, goed te doen dus.  Vandaag stonden de kranten nog vol met de geweldige storm en regenval die hier plaatsvond op 21 augustus de dag voordat wij vertrokken. In Banff was het toen ook slecht en lag er sneeuw in de bergen. Onderweg fietsers tegengekomen die er midden inzaten en niet verder konden fietsen. Een dag door de sneeuw (moesten snel een goed heenkomen zoeken) en de andere dag doordat alles prut was. 

Ja dit kan dus ook gebeuren in de GDMBR  Je weet niet an tevoren hoe je dag er van morgen uitziet. We weten alleen maar hoeveel onverhard is. Morgen is dat slechts 45 % onverhard. maar het ene onverhard is het andere niet. Het mooie is dat hierdoor iedere dag een nieuwe uitdagingis en verrassend kan zijn.

In nederland fiets ik heel veel,maar weet voor bijna 100% hoe de dag er zal zien als ik begin te fietsen met bv een rondje markermeer.

Hier ben ik niet bang voor de afstand, niet voor de hoogtes , maar wel voor hoogtes,waarbij nauwelijks is te fietsen, waarbij je technisch goed kan mountainbiken, anders duurt het geewoon pittig langer, en moet je regelmatig oppassen voor ongelukken.

Het zware aan deze tocht is dat je de hele dag nauwelijks relax kan fietsen, je moet op onverhard, vooral bij afdaling continu geconcentreerd zijn, opletten, je lijn zoeken, groten keien ontwijken en vooral diepe gaten ontwijken. Het ging met tot nu toe steeds goed af en heb goede hoop voor de volgende week.

Volgende week minimaal twee zeeer zware etappes op het programma, waarbijj lopenniet is uitgesloten. we zullen zien, en ik zal er over schrijven.

Verder nog steeds mooi een van de deelnemers te zijn, tussen al die wereldfietsers.

Sinds vandaag ben ik niet meer de oudste:  dat is david uit amerika, hij is 67 jaar.

 

DE GROEP

 

TOTAAL doen er 26 rijders mee aan deze tocht. Hiervan zijn er 15 die de hele tocht fietsen. 11 rijders vliegen in of gaan er na 2 of drie weken weer uit.

Van die 26 zijn er zes  nederlanders. Dennis uit Lelystad, Marga en Ton Schreurs , en Fred en ik dus.  De zesde Jasper komt later tijdens deze tocht.

Vier uit Engeland

acht  uit amerika

vier uit australie

twee uit zwitserland

een uit tsjechie

een uit belgie

zes uit nederland

 

Intussen is de crew met een grotere wagen teruggekomen.

 

Mensen tot zover, tot later, groetjes Harry

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk