The Great Divide

Boulton Creek Trading Post - Elkwood Municipal Campground 80km

 

Stijgen 975        Dalen   1422    Vertrek   08.30      Aankomst 14.10

Het weer: 0 graden aan het ontbijt..tot 20 graden in de middag..volop zon..prachtige dag...windkracht 3 tegen

Bijzonderheden: 

Vanmorgen dus buiten bij 0 graden om 7 uur het ontbijt.  Brood goed beleg..en yogurt met cruslie ..Na het ontbijt moesten we naar de lunchtafel om onze pakket voor de hele dag mee te nemen. De lunchwagen mocht niet over de Elk pass, dus vandaag selfsupporting onderweg, hetgeen natuurlijk prima kan. Eeen markant detail bij het ontbijt is de koffie. Wwe noemen het cowboy koffie...een grote ketel met water en koffie borrelt, als het klaar is wordt het in een kom geschonken met een zeef erboven en warempel het smaakt nog ook..In iedergeval warm bij 0 graden.

de ochtend begon heftig met zeer5 steile klimmen..rond de 20 procent met grove steenslag...halverwege toch maar lopen...dit gebeurde ons twee keer..gelukkig niet meer dan een 100 a 200 meter. de afdalingen waren ook steil..soms met half ingeknepen remmem soms de goede lijn kiezen en volspeed naar beneden.

De omgeving was weer bijzonder mooi , zie later de fotos. VVlak onder de Elkpas nog volop sneeuw langs de kant van de weg, zie foto. Na de Elkpas veelal downhill, maar na iedere km dalen toch ook weer een paar honderd meter omhoog, een kuitebijter.

De laatste 10 km ging het met me iets minder, maar kon toch nog redelijk volgen. Om 14.10 kwamen bij de camping aan met 6 man, er was nog niemand, ook niet van de organisatie, want die moesten veel omrijden. Dus even bij een benzinestation wat gaan drinken.

Verder op de camping heerlijk relax gezeten en aan blog gewerkt, eindeloijk na twee dagen weer douche gehad, fiets schoongemaaakt en de was gedaan, zie foto, kortom de spits is eraf.

Tot nu toe nog alles onverhard gehad.  Morgen slechts 53 km...een halve rustdag dus in Sparwood, de dag erop 136 km, met veel loop km erbij, voorspelling van 8 tot 18 uur op de fiets. En daarna geen douche maar bushcamp. Blijf volgen en jullie lezen het bij dag 3 en resp dag 4. tot later.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Adri | Antwoord 24.08.2015 10:58

zo te horen heb je er plezier in. Mooi man!!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk