The Great Divide

Eureka- Olney-Poolbridge 120 km 100% onverhard

Stijgen 1686     Dalen   1395   Vertrek    8.30     Aankomst 17.15 uur

Het weer:zoals iedere dag...koud bij start warm tot zeer warm in demiddag

Bijzonderheden: Het grafiekje hierboven klopt dus niet. In verband met de bosb randen reden we vandaag een omweg..zodat we toch fietsend en zonder snelwel morgen Whitefish kunnen bereiken. De bedoeling is immers om alles zoveel mogelijk onverhard te fietsen. Dat is de The Great Divide mountainbike tour.

Na een heerlijke nacht in een heerlijk motel en een geweldige subway.....uitstekende maaltijdsalade met kip, konden we voor het eerst met een redelijk temperatuurtje van 10 graden ontbijten. Daarna begon de dag...heel even op de snelweg 93 en toen weer het bos in, langs de rivier de bergen in omhoog om vervolgens bij een meer uit tee komen. een mooie route, dat is het voordeel van mountainbiken  ...je komt geen auto,s tegen...absolute stilte. na 60 km komen we in olney aan, het is dan al tegen een uur . Hier streeken we de highway 93 over en gaan een berengebied binnen. Voorlopig blijven we nog wel in het berengebied, en bellen dus voortdurend om de beren te laten weten dat we er aan komen en dat zij een goed heen kunnnen kiezen.

Tot de lunch (75 km) gaat het redelijk goed, niet snel natuurlijk gezien de ondergrond maar toch, technisch gezien goed te fietsen ...dus genieten. Beetje moe en hongerig komen we bij de lunch aan. Altijd goed verzorgd en volop eten en fruit. Dan op weg naar Poolbridge, eerst pittig op en neer en dan de laatste tien kilometer alleen maar stijgen. Van 1300 meter naar 1750 meeter, het gaat dan niet hard op grof gravel. we rijden niet harder dan 5 a 6 in het uur. Uiteindelijk boven. Zowel Fred als ik beginnen er aardig doorheen te zitten. Dan de laatste 20 kilomere mooi dalen. We doen rustig aan...alvast herstellen voor morgen..en gaan niet harder dan 30 per uur naar beneden. 

Om kwart over vijf komen we moe en voldaan aan bij de hostel in poolbriddge. Hier kun je chalets huren of een wigwam..of zoals wij gewoon kamperen.

Wemogen van de douche van de eigenaar gebruik maken...een douche voor allen ..maar heerlijk en gaat goed...immers de eeresteen zijn klaar en zo zijn er geen problemen. Soms wel wachttijden bij de enige toilet (hudo) die er is. Lamp meenemen...maar schoon en gaat ook goed.

Om 19 uur gaat de bel het avondeten is klaar Vandaag zalm van de bbq...heerlijk en vegetables en rice...heel erg lekker en bier erbij. De organisatie heeft de laatste dagen met dit warme weer iedere dag een bier koud staan als we op de camping arriveren envoor bij het avondeten...gewoon top.

 

Om half negen kruip ik in mijn bed, uitgestrekt..moe...voldaan..recouveren....EN DAN PLOTSELING..krakend geluid van takken bij mijn tent...ik sla er geen acht op, maar direct hoor ik diverse mensen roepen...tw ee beren....ja twee beren die direct de benen nemen. Sommmige lopen er achteraan...maar de beren zijn verdwenen. We weten weer waarom we al het voedsel inclusief tandpasta, douche shampoo etc moeten inleveren voor het slapen gaan.

 

Geen dag is hetzelfde...weer een dag voorbij...conditie goed....mind setting goed...sfeer in groep goed, verzorging goed.

tot morgen Harry vanuit Whitfish (in poolbridge geen wife of netwerk natuurllijk. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Adri | Antwoord 29.08.2015 09:44

Beregoed!!!!!!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk