La Belle italia

Nog meer fotos etappe 27

Etappe 27 naar Grosio via passo Umbrial en de Stelvio

Waanzinnig. Vanmorgen aan het ontbijt het bericht dat de Passo Umbrial en de doorsteek daar vandaan vanmiddag om 14.00 uur voor fietsers open gaat. Niet voor motoren en nietvoor autos.  Twee bekende en normaal verschrikkelijk drukke passen alleen voor ons fietsers. En zelfs bijna alleen voor bike dreams fietsers. Zwaar...ja..16 km van 9 a 10 procent...erg ...nee want het weer was goed en de uitzichten geweldig door een prachtig ski landschap....de kers op de taart...om nooit te vergeten.   Zo n voldoening...vanmorgen nog moeie benen van gisteren door de warmte ..vandaag toch weer een super ptrdtatie geleverd.  Morgen laatste fietsdag  145 km en 600 hm....ja en dan zaterdag naar guis want maandag wacht de elfstedentocht 235 km..groetjes en tot morgen

Etappe 26 Naar Lstsch 120 km en 1700 hm

Een warme zeer warme dag in het duitse  deel van de dolomieten. Vandaag een prachtige autoluwe route over twee passen met prachtige uitzichten ..Dalend naar Bolzano  of zoals in het duits Bozen. Vandaar een fietspad langs een rivier van 50 km naar Latsch. Een pittige tocht door de warmte. Maar weer zo genoten van deze dag.

Morgen een ware uitdaging. De stelvio blijft dicht tot 15 juni. .de andere optie naar Grossio is de Umbrella pas...ook gesloten maar er zijn al fietsers gedignaleerd. Zij die deze zware pas doen van uitsluitend 10 procent riskeren een boete van 200 zw fr...want via deze ga je door zwitserland.  Andere optie is een loup van 145 km met twee passen over 2100 meter e n 2700 hm..ook een ware uitdaging..   en er wordt regen voorspeld en koeler.  Iederen heeft het er druk mee vanavond.  Nu maar gauw slapen   ..ik doe de 145km en 2700 hm...morgen het resultaat.

Trentino wordt voor een groot gedeelte gevormd door de majestueuze Dolomieten. Volgens velen de mooiste streek in de Alpen met haar loodrechte granieten rotswanden.

U passeert Bolzano, een middeleeuwse stad met mengeling van noordelijke en mediterrane architec-tuur, alvorens u de Adige vallei volgt.

De dagafstanden zijn aangepast aan het bergachtige terrein, waaronder de Passo dello Stelvio. De 48 haarspeldbochten brengen u naar een hoogte van 2758 meter.
De fabelachtige klim en hoogst geasfalteerde bergpas van Italië heeft menigmaal het decor gevormd voor memorabele Giro-etappes en mag zeker niet ontbreken in "La Bella Italia". tekst van (bike-dreams.com)

Trentino

Etappe 25 Cortina d'Ampezzo - Canazei 71 km
Etappe 26 Canazei - Latsch 107 km
Etappe 27 Latsch - Grosio 95 km

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.06 | 10:06

Wat een goed idee en leuk om het samen te doen!

...
20.08 | 12:15

Hallo krasse gasten, heel stoer om hier aan te beginnen.! Leeftijd dus, hou vol.
Groet Dirk je ski maat.

...
18.08 | 16:42

Lief, je bedoeld ,dat je vroeg bent vertrokken en om 12 uur op de camping was.....hihi..24.00 uur was iets te laat he!xxx

...
21.10 | 22:46

nu weer naar holland , kanjers

...
Je vindt deze pagina leuk