Bovec - Trieste

Dag 3 en 4 van de Balkan Boulevard

Dag 3   8-09-2021   Bovec - Bovec      53 km    1852 hoogtemeters 

Zoals ik gisteren al schreef namen we vandaag een rustdag. Vandaag stond de Mangart op het programma een berg op 2000 meter hoog en een percentage gemiddelde boven de 9 procent..waarvan stukken 22 procent ...door 5 tunnels en zeer veel verkeer. De helft van de groep beklom deze berg...sommigen tot 3 km onder de top. Wij...kees dolf fred en ik dus een rustdag op de camping. Terras in het dorp en een slaapmatje gescoord in het dorp. Ook het slaapmatje die ik gisteren te leen kreeg van bike dreams kwam ik mee op de grond te liggen.

Dus kortom een relax dagje en zo een bbq verzorgd door Gerdi ...kokkin ...van bike dreams.

 

morgen naar Triest..Italie...Verplicht een zogenoemde plf ingevuld online . Een persoonlijk location formulier. Waar kom je vandaan...waar ga je naar toe...ben je gevaccineerd etc. Die moet je bij de grens laten zien met je qr code corana check.

de amerikanen hebben gisteren weer zich laten testen. Die moeten dat iedere 72 uur doen.  Dit was het dan weer. Alle volgers en zij die reageerden bedankt voor jullie support. Voor veel fotos van deze tocht zie ook fasebook van Bike-Dreams.

tot morgen , groet

Bovec is een gemeente in het noordwesten van Slovenië in de regio Goriška en de historische regio Primorska, gelegen in het dal van de Soča in de Julische Alpen niet ver van Kobarid. De gemeente telde bij de volkstelling in 2002 3138 inwoners. 

 Kaart van Bovec

 

 

Dag 4   9-09-2021   Bovec - Trieste  129 km    1619 hoogtemeeters

Hallo volgers. Het is nu half tien.  Volledig donker op de camping. Aan een lange tafel met wat licht van de auto van bikedreams. Half zeven ging de wekker  en het was nog pittig koud...zo,n 8 graden. Maar spoedig zou het heerlijk warm worden. Gerdi hadvoor iedereen een gbakken eitje gemaakt. Klasse ontbijt weer met ons windjackje aan. Vandaag een prachtige tocht zie fotos van mij en op de site van bike dreams. Wel een lange dag. Heerlijk gefietst met Dolf  Kees en Gerard ..en af en toe ook Rob erbij.  Inclusief de lunch vier brakes gehad. Op die manier maken we er een beetje vakantie van...wel een heel actieve.  De klimmen gingen me vandaag redelijk goed af. Nog wel een klein ongemak.  Ik had mijn mobiel met betaalpas en geld in een bar laten liggen. Mar gelukkig lag hij daar nog toen ik mezelf belde.  Rob die daar nog in buurt fietste gebeld en hij moest maar 3 km terug en heeft mijn mobiel opgehaald

 

 Dag 4 ten einde .  Bijna 22.00 uur. Snel mijn tent in. Morgen weer om half zeven eruit. Trouwens heerlijk geslapen op mijn nieuw gekocht matje. 

Volgers tot morgen en dan vanuit kroatie.

 

 

 

Kaart van TriëstTriëst: een van de best bewaarde geheimen van Italië

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Corrie Fictoor | Antwoord 10.09.2021 19:40

Hi Harry, wat geniet ik weer van jouw dagelijkse verslag en foto’s van je fietsavontuur. Top hoor. Groetjes Corrie

Lucia Van de Kamp | Antwoord 10.09.2021 19:18

Geld nog in de beurs?

BROER jAN | Antwoord 09.09.2021 22:11

Mooi geregeld met je pas en telefoon, had je toch weer een engeltje op je schouder , rustig verder succes

Lucia Van de Kamp | Antwoord 08.09.2021 22:19

Balen van die slaapmat, hoop dat je nu goed slaapt

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 22:06

En steeds weer die fiets op de foto🚴‍♂️😁

...
14.09 | 18:53

Mooie tocht vandaag gefietst. Jaren geleden ook vanaf Opatija over de Tito brug naar het eiland Krk gereden.
Succes met het vervolg van de tocht.

...
12.09 | 21:12

geniet van je rust dag

...
11.09 | 11:38

Dat wordt weer aardig klimmen op weg naar Pula. Ook met die extra tandjes achter. Leuk om de dagelijkse berichten te lezen. Dank daarvoor.

...
Je vindt deze pagina leuk