Trieste - Pula

Tekst

Dag 5   10-09-2021   Trieste - Umag   100 km    767 hoogtemeters

 21.00 uur.. òp een camping in Umag aan de adriatische kust. Een tocht van 100 km dus via Trieste . ..mooie binnenstad ...en in deze stad voor Dolf op zoek naar een fietsenwinkel die gespecialiseerd is in campagnola onderdelen. Helaas voor Dolf niet te krijgen.  Ñu via Mantel besteld en komen mee met deelnemer die in Split zich bij ons voegt. 

Van Trieste komen we weer een deel door Slovenie. Dit deel van de route alleen maar fietspaden. Wat dat betreft lijkt Slovenie veel op Nederland. Via slovenie rijden we smiddags Kroatie binnen en via een omweg...om redelijk rustig langs de kust te fietsen naar Umag. Niets maar dan ook niets doet ons herinneren aan covid. Wat een toerisme. Wat een drukte op de stranden. Ook bij de grensovergangen geen controle niet van paspoort en ook niet van covid chech qr code.

Ook in bars of restaurant nog niet op gewezen om monddoekjes voor te doen.

 

Enfin vandaag genoten van het redelijk rustig en niet te moeilijke tocht. Om 16.00 uur oo de camping zodat er na de gebruikelijke routine dingen toch nog een dik uur over was voor een kort dutje in de schaduw. 

Vandaag weer mooi weer rond 28 graden en een beetje wind tegen. Avondeten zo voortreffelijk...dit keer mooie moten zalm.

Morgen gaat de tocht verder naar Pula. Daar wacht ons zondag een rustdag.

het vroege opstaan went nog niet echt. Half zeven is nog fris en net licht. Maar op tijd fietsen betekent ruim voor avondeten aankomen. En omdat het al vroeg donker is lig ik voor 10 uur in mijn tent..

Dit was het weer voor vandaag tot morgen.

 

 

 

Istrische Y - Wikipedia

 

Umag - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Haven Umag

 

Dag 6   11-09-2021   Umag - Pula       116 km   1147 hoogtemeters

Dit was weer een dag die alles had en waarin ik achteraf voor mezelf goede keuzes heb gemaakt. Vandaag hadden we niet echt veel hoogtemeters maar toch regelmatig stukken van 15 procent...dus voor mij niet harder dan 6 km per uur. Verder vandaag voor mij tot 70 km en voor de meerderheidvan de groep bijn de hele dag mountainbike parcours. Het zou gravel zijn maar met grote stenen wn rotsen werd het toch mountain backen.  Omhoog gaat dan nog wel maar het afdalen met 30 mm banden.  Is niet mijn ding. En ja hoor  in edn bocht een grote steen niet kunnen ontwijken en boem en een stootlek.  Mijn eerste lekke band dus.  In rovigno ...zeer mooie kustplaats zie fotos .  Inmiddels 70 km op de teller een brake met ijs en cola. Hier besluit ik om vanaf nu de paved route te nemen. Het werd een ieder afgeraden ivm drukte op de weg....maar ik dacht ...het is zaterdag...geen vrachtverkeer ...geen woon werk verkeer dus rustig. En inderdaad het was rustig. De laatste 60 km gingen  heerlijk. Samen met Dolf een mooi tempo gedraaid en in 2 uur en een kwsrtier op de camping.  Kees rijdt intussen met frdd en wytse..  meer zijn niveau qua rijden. Kees en fred deden onverhard en vooral kees genoot. Hij is een echte mountainbiker. Het gaat hem makkelijk af. Nu ff ontbijt scoren op mijn rustdag..ga later verder met fotos. 

Weer terug van terras aan zee. Intussen 29 graden ...strakke blauwe lucht en zo aan zee een echt vakantie gevoel.  Vanmiddag gebruiken we om te rusten.  Fiets schoongemaakt en nieuwe iets bredere banden gemonteerd. Kortom rustdag is een echte rustdag. Geen geslenter met deze warmte in Pula. Maar energie sparen voor de komende 6 dagen.  Morgen naar Labin ..terug op het schiereiland...naar het noord oosten. Dus beste volgers tot morgenavond in Labin. 

 

Vakantie Pula

Pula

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Diederik | Antwoord 11.09.2021 11:38

Dat wordt weer aardig klimmen op weg naar Pula. Ook met die extra tandjes achter. Leuk om de dagelijkse berichten te lezen. Dank daarvoor.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk