Zadar - Split

Tekst

Dag 12   17-09-2021   Zadar - NP Krka          88 km     811 hoogtemeters

Ondanks de slechts 88 km was er al om 7 uur ontbijt. En om 8 uur vertrokken we met dreigende luchten en gelukkig een gematigde temperatuur. De laatste dagen was het niet alleen 31 graden maar ook nog heel broeierig. Ook de nachten zijn tot nu toe warm, ongeveer 20 graden . Dus slapen op mijn slaapzak en als het ff kan tent open. Maar ja dan krijg je weer muggen binnen en zoals gisteren oppassen voor mieren in je tenten.  Enfin na een dag fietsen slaap je dan uiteindelijk toch. Nu op camping Krka. Even hevige consternatie omdat sommige mensen te dicht op andere ...niet bij de groep horende..campers. Niet iedereen kan daar goed mee omgaan..en dan krijg je ruzie...Maar uiteindelijk kwam het weer goed.

Vandaag dus een rustige dag met weer de nodige rusten...koffiestops....en een bezoek aan het nationaal park van Krka.

Zie fotos. Het fietsen tot nu toe gaatvoor mij doen nog steeds redelijk hoewel ik besef dat ik echt tot de langzaamste groep behoor. Maar nog steeds kom ik ruim op tijd binnen en gezien mijn leeftijd....de oudste van de groep is dat prima. Ik kan vrij goed doseren en kom gelukkig nog niet in de problemen. Wel merk ik zelf en hoor dit ook van anderen dat we uitkijken naar de volgende rustdag.  Morgen nog een tocht van 120 km en 1300 hoogtemeters en dan komen we aan in Split waar we twee nachten in een Hotel verblijven. Zondag is namelijk na 6 dagen fietsen onze rustdag.

Opmerking: De gekozen wegen door bike dreams zijn verrassend  rustig. Verder zeer mooie omgeving en het weer zit ons ook echt mee. Kortom , ondanks  de vele pittige klimmen genieten we volop. 

 

Nou dit was het dan wel weer. Nu 21.00 uur en nog steeds zitten we buiten voor de tent. Zo goed als windstil en nu maar hopen dat het vannacht droog blijft en onze was ook nog wat droogt.

groet harry en tot morgen

 

 

Kaart van Nationaal park KrkaKrka meren & watervallen bezoeken? Onze 10 handige tips

Nationaal park Krka is het zevende nationale park van Kroatië. Het heeft een oppervlakte van 111 km². De rivier de Krka ontspringt aan de voet van het Dinaragebergte. De lengte tot aan zee bedraagt ongeveer 70 km. Per seconde stroomt er gemiddeld 55 m³ water.

 

Dag 13   18-09-2021   Np Krka - Split           116 km   1324 hoogtemeters

 

Kaart van Split

 

 

Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. De stad had in 2007 221.456 inwoners en is daarmee de tweede stad van Kroatië. De havenstad is gelegen op een klein schiereiland in de Adriatische Zee en is een belangrijke economische en toeristische transitstad.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Gisteren | 22:06

En steeds weer die fiets op de foto🚴‍♂️😁

...
14.09 | 18:53

Mooie tocht vandaag gefietst. Jaren geleden ook vanaf Opatija over de Tito brug naar het eiland Krk gereden.
Succes met het vervolg van de tocht.

...
12.09 | 21:12

geniet van je rust dag

...
11.09 | 11:38

Dat wordt weer aardig klimmen op weg naar Pula. Ook met die extra tandjes achter. Leuk om de dagelijkse berichten te lezen. Dank daarvoor.

...
Je vindt deze pagina leuk