Zadar - Split

Tekst

Dag 12   17-09-2021   Zadar - NP Krka          88 km     811 hoogtemeters

Ondanks de slechts 88 km was er al om 7 uur ontbijt. En om 8 uur vertrokken we met dreigende luchten en gelukkig een gematigde temperatuur. De laatste dagen was het niet alleen 31 graden maar ook nog heel broeierig. Ook de nachten zijn tot nu toe warm, ongeveer 20 graden . Dus slapen op mijn slaapzak en als het ff kan tent open. Maar ja dan krijg je weer muggen binnen en zoals gisteren oppassen voor mieren in je tenten.  Enfin na een dag fietsen slaap je dan uiteindelijk toch. Nu op camping Krka. Even hevige consternatie omdat sommige mensen te dicht op andere ...niet bij de groep horende..campers. Niet iedereen kan daar goed mee omgaan..en dan krijg je ruzie...Maar uiteindelijk kwam het weer goed.

Vandaag dus een rustige dag met weer de nodige rusten...koffiestops....en een bezoek aan het nationaal park van Krka.

Zie fotos. Het fietsen tot nu toe gaatvoor mij doen nog steeds redelijk hoewel ik besef dat ik echt tot de langzaamste groep behoor. Maar nog steeds kom ik ruim op tijd binnen en gezien mijn leeftijd....de oudste van de groep is dat prima. Ik kan vrij goed doseren en kom gelukkig nog niet in de problemen. Wel merk ik zelf en hoor dit ook van anderen dat we uitkijken naar de volgende rustdag.  Morgen nog een tocht van 120 km en 1300 hoogtemeters en dan komen we aan in Split waar we twee nachten in een Hotel verblijven. Zondag is namelijk na 6 dagen fietsen onze rustdag.

Opmerking: De gekozen wegen door bike dreams zijn verrassend  rustig. Verder zeer mooie omgeving en het weer zit ons ook echt mee. Kortom , ondanks  de vele pittige klimmen genieten we volop. 

 

Nou dit was het dan wel weer. Nu 21.00 uur en nog steeds zitten we buiten voor de tent. Zo goed als windstil en nu maar hopen dat het vannacht droog blijft en onze was ook nog wat droogt.

groet harry en tot morgen

 

 

Kaart van Nationaal park KrkaKrka meren & watervallen bezoeken? Onze 10 handige tips

Nationaal park Krka is het zevende nationale park van Kroatië. Het heeft een oppervlakte van 111 km². De rivier de Krka ontspringt aan de voet van het Dinaragebergte. De lengte tot aan zee bedraagt ongeveer 70 km. Per seconde stroomt er gemiddeld 55 m³ water.

 

Dag 13   18-09-2021   Np Krka - Split           116 km   1324 hoogtemeters

Na een heftig onweer dat boven onze camping voor een oorverdovend lawaai zorgde en wel twee uur aanhield met de nodige regen was het vanmorgen droog en koel en helder weer.  Om 9 uur vertrokken we van de camping op weg naar Split. Een mooie rustige route door de heuvels met de nodige 10 procent hellingen. Rustig peddelend en de nodige koffiestops arriveerden we om half vijf in het hotel in Split. De laatste 30 km was weer wennen aan de drukte en broeierige warmte. In de heuvels relatief koel met 23 graden ...in Split 31 graden.  Na 12 campings nu twee nachten hotel in split. Vanavond uit eten geweest in Split in het mooie centrum   en morgen Split verder verkennen. Op mijn trip vorig jaar lieten we Split links liggen. Nu toch wel blij deze stad te zien. Heel toeristisch...niets meer van covid te merken. Nergens meer een masker op.

Op naar de rustdag met bezoek asn split en natuurlijk de handwas doen van 6 dagen.  Tot morgen groet

 

Kaart van Split

 

 

Split is de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. De stad had in 2007 221.456 inwoners en is daarmee de tweede stad van Kroatië. De havenstad is gelegen op een klein schiereiland in de Adriatische Zee en is een belangrijke economische en toeristische transitstad.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

harry | Antwoord 19.09.2021 21:54

Ja ik zie het nu ook door mijn fotos moet je onderaan op tekst of eerst op overzicht klikken en dan op tekst

Fryda | Antwoord 19.09.2021 21:44

Het is gelukt, door op tekst te drukken, lees ik je lekkere vefhalen. Ik dacht al, wat schrijf je weinig! Dus toch niet. Succes lieverd. 💋

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk