Mostar - Kotor

Tekst

Dag 17     22-09-2021     Mostar - Dubrovnik         152 km     1240 hoogtemeters

Het is nu rustdag in Dubrovnic dat ik mijn pen ter hand neem. Liggend op bed na wat geslenter door de stad. Gisterenavond direct de oude stad(stary grad) bezocht. Toch wel erg indrukwekkend. Een stad achter een grote poortbrug  nu met vele winkels vol kostbaarheden...niet zo maar wat toeristen winkels maar zeer exclusieve sierraden  etc winkels. Ja en natuurlijk terreassen...terrassen en nog eens terrassen in alle vele kleine straatjes aldaar. Natuurlijk daar heerlijk gegeten.

Maar voor het zover was eerst 150 km moeten fietsen en de nodige hoogtemeters. Gelukkig hadden we de wind in de rug en ging een groot stuk over de zogenoemde cirotrail route. Dat is een route voor mountainbikers van mostar naar dubrovnik over een oude spoorbaan. Het gedeelte van ons was nog asfalt hoewel zeer oud asfalt.

Langs deze tocht kom je geen dorpjes van betekenis tegen dus weinig koffie brakes. Wel borden met oppassen voor de mijnenvelden vanuit de jaren 90.  

Enfin na stug doortrappen waren we reeds voor half vier in hotel Ivka in Dubrovnik. 

 

 

 

Kaart van Dubrovnik

Dubrovnik is een havenstad in Dalmatië, een regio in Kroatië, aan de Adriatische Zee. De stad heeft circa 50.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie Dubrovnik-Neretva

Dag 18     23-09-2021     RUSTDAG IN DUBROVNIK

Een echte rustdag. Overheerlijk ontbijt in hotel. De was gedaan.  Fiets gecontroleerd. Naar een fietsenzaak gewandeld voor stuurdopjes. Een wandeling langs de haven..de nodige koffie brakes en natuurlijk een extra slaapje in de middag. Morgen komen we aan in Montenegro en kamperen we in de buurt van de baay van Kotor. Dus tot morgen maar weer.

 

Dag 19     24-09-2021     Dubrovnik - Kotor             86 km     1263 hoogtemeters

Verslag komt de 28ste in Tirana..slecht bereik in montenegro en albanie...voor fotos en kort verslag zie mijn fasebook

 Dubrovnik naar kotor ging eerst nog door het centrum van de oude stad en daarna langs vele boulevards en enkele pittige klimmetjes naar de bay of kotor. Weer een prachtige tocht met wederom weer mooi weer. 

 

Kaart van KotorBaai van Kotor | 5 redenen waarom je Kotor niet mag missen!

 Kotor is een stad in Montenegro, met 23.000 inwoners. Kotor is een oude havenstad, gelegen aan de baai van Kotor, een diepe inham van de Adriatische Zee in de Montenegrijnse kustlijn. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk