Skhoder - Berat

Tekst

Dag 22     27-09-2021     Skhoder - Tirana           113 km     566 hoogtemeter,

Vrij makkelijke vlakke etappe met maar 550 hoogtemeters. Niet spectaculair qua omgeving  maar voor het eerst deze reis geen toeristen. We zien albanie puur. Rijkdom naast vooral armoede. Wegen met gaten dus opletten. En wel een honderdtal bultruggen. De dorpjes 60 jaar terug met verkoop oo straat...super verl kleine heel kleine winkeltjes. Bakfietsen ...oude autos maar ook veel 2de hands mercedesen. Soort status symbool. Heel vriendelijke mensen en ja spot goedkoop.

Tirana is het centrum met klein park..veel terrassen en veel kleine winkeltjes leuk om doorheen te slenteren. De was de deur uit  . Was toch wel prijzig..voor 20 stuks kleding16 euro. Mar goed scheelt een hoop gedoe in hotelkamer. En na 3 weken kleding wassen onder de douche toch weer lekker met echte schone kleding te beginnen na de rustdag. Tijdens de rustdag vertrekken Fred...wietse...celine en caren de groep.  Annemarie, vriendin van Dennis stroomt in.  

 

Kaart van TiranaTirana in één dag: de highlights van Tirana

Tirana is de hoofdstad en veruit de grootste stad van Albanië. De stad heeft 557.070 inwoners en is gelegen in het centrum van het land aan de rivieren de Tiranë en de Lanë, zo'n veertig kilometer oostelijk van de havenstad Durrës.

 

Dag 23     28-09-2021     RUSTDAG IN

TIRANA

 

Rustdag in Tirana . Nu totaal 1800 km gefietst en 25000 hoogtemeters in drie weken. Hoewel het redelijk goed gaat tot nu toe , kan ik toch wel duidelijk merken aan lijf en leden dat het iedere dag energie kost. Nog een kleine 3 weken te gaan met ook weer 1800 km en 25000 hoogtemeters.  De rustdagdan ook gebruikt om te rusten. Wat rondlopen..wat eten etc.  Nu eerst 3 dagen en dan weer rustdag. Vooral de derde dag op vrijdag wordt een zware dag met 2900 hoogtemeters en 130 km maar moet wel heel mooi zijn boven op de top volgens de beschrijving over deze berg deze dag. Kijk op google naar de Liogara pas.  Tot morgen in Berat.

 

 

Dag 24     29-09-2021     Tirana - Berat               128 km    1424 hoogtemeter

Op papier een pittige tocht maar het viel allemaal wel mee. De klim ging me goed af. De rustdag gisteren heeft daar wel bij geholpen.  Kon mijn tempo goed vasthouden en genieten van de mooie omgeving. De wegen in albanie vallen me alles mee. Touristen nog nauwelijks gezien. In de steden wel rommelig druk waarbij je als fietser goed moet kunnen anticiperen. Vandaag wel weer broeierig warm ..28 graden en snachts rond 19 graden dus boven op de slaapzak. Nu op een zeer kleine soort privat camping. Tentje tegen tentje..het gaat allemaal net....maar ach de ruimte in je tent blijft hetzelfde. Morgen fietsen we via Fier naar Vlore waar we 10 km ten zuiden van deze stad een strandcamping hebben. Morgen een relatieve rustige dag met 95 km en 576 hoogtemeeters. We bereiden ons al voor op vrijdag op een van de zwaarste dagen met 125 km en 2900 hoogtemeters maar dat is overmorgen.  Eerst maar weer lekker slapen in de tent en morgen naar Vlore. Niet om 7 uur maar om 8 uur ontbijt gezien de korte afstand.

 

 

 

 Kaart van BeratWat te doen in Berat, Albanië: 8 tips! | Wereldreizigersclub

 

Berat is een stad in Centraal-Albanië. De stad telt 60.031 inwoners en is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. De rivier de Osum stroomt door de stad. Het historische deel van deze stad is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst onder de titel Historic Centres of Berat and Gjirokastra

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk