De Voorbereiding

De Voorbereiding

De voorbereiding is nu op volle toeren. Voor deze tocht door de Balkan heb ik een nieuwe fiets gekocht. Een cube nuroad ff 2022 . In feit een gravel bike die echter ook zeer goed op asfalt is te gebruiken. Het voordeel van deze fiets is dat ik nu een echt mountainbike verzet heb, bredere banden kan monteren en het uiterlijk van een race fiets. 

Ik heb gekozen voor deze allround gravel bike omdat ik deze fiets dan ook voor tochten met bagage (bikepacking) kan gebruiken.

Maar de belangrijkste reden was en is toch het verzet. Het was niet mogelijk (moeilijk te krijgen) om op mijn racefiets een een vezet van minimaal 34 voor en 34 achter te monteren.

Ik dus op zoek naar een andere fiets (lange wachttijden bijna niet te kopen op korte termijn. Vorige week is het me toch gelukt om bij fietszaak Mantel online deze fiets te bemachtigen. Heel benieuwd hoe dat fietst in de bergen. Ik heb de fiets al uitgeprobeerd op de Vam berg en kon nu heerlijk in het zadel blijven.

Fiets in fietsdoos

Vandaag (beetje op het laatste moment) fiets in pakken in een doos Ik had er nog een van mijn vorige reis. Maar bij het demonteren van mijn fiets bleek toch dat deze doos ietwat te klein was. Enfin snel (met hulp van Fryda) een aantal fietsenzaken benaderd voor een doos. Mijn eigen fietsenzaak Cycle Centro in Beetsterzwaag had nog een e-bike doos. Deze opgehaald met zwager Jan uit Gorredijk (bedankt er voor Jan) en alsnog fiets in de doos. Hij is wel ietwat te lang maar ik gok het er maar op. In het ergste geval moet er een stukje van de doos af en zal ik mijn voorwiel  er uit moeten halen. Nu heb ik de luxe dat zowel mijn voowriel als achterwiel gewoon gemonteerd in de doos zitten. Minder kans op schade en makkelijk bij aankomst.

Morgen om 09.00 uur naar Schiphol. Ik word heerlijk voor de ingang bij schiphol afgezet door zwager Jan. Daar ontmoet ik twee medereizigers, Dolf en Kees. Beide ken ik nog van eerdere tochten met Bike-Dreams.

 

Volgers tot zo ver , tot morgen in Ljubliana.

Groet Harry

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

jan vander raad | Antwoord 02.09.2021 20:27

hopelijk 1e reactie van broer jan , ga alleen maar genieten

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.10 | 11:40

nog 1 dag en je hebt het gehad!

...
05.10 | 15:59

Jammer, facebook heb ik niet, maar de foto's spreken boekdelen. Mooie route!!!

...
03.10 | 23:43

Wat een mooie foto,s harry wat moet jij genieten van die mooie naturen je ziet er nog goed uit

...
02.10 | 11:42

Maar voor je dat doet, vergeet vooral in Epidaurus niet helemaal bovenin die arena te luisteren naar een of andere muzikant/fluitist die onderaan staat.

...
Je vindt deze pagina leuk